Stiinta & Tehnologie

#aplicatie ONG #aplicatie iOS #aplicatie android #smartphone

Prima aplicatie pentru mobil cu surse de finantare pentru sectorul ONG

 Asociatia “Europa Digitala” si HornetMobile.ro au lansat prima aplicatie pentru smartphone dedicata sectorului ONG, care centralizeaza sursele de finantare ale organizatiilor si le ajuta sa eficientizeze procesul de atragere de fonduri din grant-uri nationale si internationale.

 
Aplicatia „Grant ONG” a fost elaborata si dezvoltata in contextul in care aproape jumatate dintre ONG-urile romanesti afirma ca obtin informatii privitoare la granturi din mediul online, iar 9 din 10 considera ca o astfel de aplicatie mobila, care sa ofere informatii recurente despre finantari ale sectorului non-profit, este imperios necesara, potrivit sondajului online denumit „Surse de informare pentru ONG-uri”, realizat de iVox, in perioada 1-31 octombrie 2016.

Totodata, aplicatia „Grant ONG” va oferi posibilitatea de a filtra dupa domeniile vizate de granturi si de a notifica utilizatorii, in timp real, printr-un push notification, in momentul cand s-au lansat noi linii de finantare pentru sectorul civic.

“In prezent exista foarte multe portaluri si website-uri romanesti si internationale care publica frecvent informatii despre noile surse de finantare pentru ONG, insa seturile de informatii nu sunt prezentate intr-un cadru standardizat, ceea ce scade drastic accesul la informatii concrete si in timp util pentru aplicarea la acestea. in acelasi timp, trebuie sa tinem cont de cresterea foarte mare a numarului de ONG-uri romanesti din 2010 incoace. In prezent, numarul lor a crescut la peste 100.000 la sfarsitul anului 2016, dublu fata de acum 6-7 ani, iar acest sector foarte important pentru o societate democratica trebuie sa beneficieze de finantari pentru a contribui la dezvoltarea Economiei sociale. Tinand cont de acest context, am decis sa lansam prima aplicatie pentru Android si iOS, care sa ajute sectorul non-profit sa creasca, sa se autosustina si sa contribuie la dezvoltarea societatii romanesti. Pe aceasta cale invitam toate autoritatile de management si finantatori sa trimita detaliile granturilor pe adresa: granturi@europadigitala.ro, spre a fi publicate in aplicatia mobila.”, declara Remus Lucut, presedintele Asociatiei “Europa Digitala”.

Aplicatia “Grant ONG” este gratuita si este disponibila pe Google Play si App Store.

Acest demers vine in completarea Programului Asociatiei Europa Digitala, masura “WEB-ONG” ce consta in proiectare, dezvoltare, implementare si gazduire pagina de internet gratuita precum si consultanta in aplicarea pentru Google AdGrants pentru membri, Organizatii Neguvernamentale din Romania, Masura 201; masura ce are ca scop crearea si promovarea sustinuta a identitatii online a ONG-urilor din Romania si Moldova.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea