Stiinta & Tehnologie

#congresul sua #akio toyoda #presedintele toyota

Presedintele Toyota va da socoteala Congresului SUA pe 24 februarie

Presedintele grupului Toyota, service incepand din toamna anului trecut, mai ales in SUA.

Initial, presedintele toyota a anuntat ca nu se va prezenta la audierile din 24 februarie si ca il va trimite in locul sau pe directorul pentru America de Nord al Toyota, Yoshimi Inaba. Insa Toyoda s-a razgandit dupa ce a primit invitatia oficiala din partea presedintului comisiei, Edolphus Towns.

Toyota se confrunta cu numeroase plangeri depuse in nume colectiv in SUA de catre automobilisti, care acuza grupul ca a intarziat in mod deliberat sa anunte existenta unor defectiuni la pedala de acceleratie si la sistemul de franare pe mai multe modele. Potrivit celor ce au depus plangeri, aceste defectiuni au provocat decesul a cel putin 34 de persoane in SUA.

Cel mai mare constructor auto mondial face si obiectul unei anchete oficiale asupra problemelor la servodirectia modelului Corolla, cea mai bine vanduta masina din lume. Toyoda, care evita aparitiile publice, a fost criticat in Japonia pentru tacerea sa de la inceputul crizei defectiunilor, iar guvernul japonez i-a solicitat in mod explicit sa se prezinte in Congresul american.

Cititi mai multe pe Auto.ro    

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea