Stiinta & Tehnologie

Premiere la Salonul Auto de la Beijing

Cresterea tot mai mare a vanzarilor pe piata auto din China a determinat tot mai multi producatori sa prezinte in premiera noi modele, cu ocazia Salonului Auto de la Beijing.

Iata si unele dintre cele mai importante modele prezentate la Auto China 2008, asa cum mai este denumit acest salon auto:

Audi Q5

Audi_Q5In showroom: prima parte a lui 2009

Pret de pornire: aproximativ 35.000 $

Audi Q5, o masina de cinci persoane, va fi disponibil pe piata inca de la inceputul lui 2009 pentru a concura cu restul SUV-urilor de pe acest segment precum Bmw X3 , Infiniti EX, Land Rover LR2, Volvo XC60 si noul mercedes-benz glk Class.

Acest model este contruit pe platforma tehnica a lui A4 sedan si este propulsat de un motor de 3.2 litri V6 ce dezvolta 270 CP legat la o cutie de viteze automata cu 6 trepte. Tractiunea integrala va fi o dotare standard pentru noul Q5.

Ford Fiesta

ford fiestaIn showroom: la sfarsitul lui 2008

Pret de pornire: nedeterminat

Hatchback-ul cu cinci usi urmeaza conceptul Verve al celor de la Ford, prezentat la Salonul Auto de la Detroit, cat si conceputl Fiesta Sedan.

Noul Ford Fiesta este construit din materiale usoare si rezistente, precum otelul, ceea ce ajuta la cresterea performantelor si micsorarea consumului de combustibil.

Fiesta este printre singurele modele pe care ford le comercializeaza global: Europa, Asia si America, dar si pentru ca face parte din clasa compacta care este intr-o continua crestre in vanzari, spre deosebire de masinile mari care par sa nu mai fie la moda.

Noul Ford Fiesta va fi disponibil cu trei variante de motorizare pe benzina si doua diesel ce acopera o plaja de putere intre 67 CP si 114 CP.

Mercedes-Benz GLK Class

Mercedes-Benz_GLK350In showroom: ianuarie 2009

Pret de pornire: nedeterminat

GLK este primul SUV compact pentru cei de la Mercedes-Benz ce va concura pe acelasi segment cu Audi Q5, Bmw X3, Land Rover LR2, Infiniti EX si Volvo CX60.

Dintre aceste modele numai Bmw X3 exista pe piata de cativa ani, ceea ce arata un deosebit interes al producatorilor catre clasa SUV-urilor compacte.

GLK 350 va fi propulsat de un motor de 3.5 litri V6 ce dezvolta 268 CP cuplat la o cutie de viteze automata cu 7 rapoarte. Masina accelereaza de la 0 -100 km/h in 6.5 secunde iar sistemul de tractiune integrala este standard.

Porsche Cayenne Turbo S

Porsche Cayyene Turbo SIn showroom: august 2008

Pret de pornire: 176.000 $

Porsche isi dezvaluie la Beijing cel mai puternic, scump si exclusivist model din gama Cayenne. Este dotat cu un motor de 4.8 litri V8 ce ofera 550 CP. Cu toate ca puterea a crescut, consumul de carburant ramane identic cu cel al modelului aflat pe piata, de 14.7 litri/100 km. masina este propulsata de la 0 la 100 km/h in 4.7 secunde avand o viteza de top de 280 km/h.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea