Stiinta & Tehnologie

#Dacia Duster decapotabila #Dacia Duster cabrio coupe #dacia duster

Premiera: prima Dacia Duster cabrio coupe din Romania, realizata in Bucuresti

Pentru prima oara in Romania, un service auto independent a transformat o Dacia Duster obisnuita intr-o masina cabrio coupe. Automobilul a primit denumirea „Duster Summer”, datorita design-ului inspirat din atmosfera sezonului estival, avand inserate si cateva elemente de inspiratie nautica. Transformarea masinii grav avariante intr-un automobil de lux, complet functional, a durat patru luni.

 

Modificarile aduse prototipulu Duster Summer fac din aceasta o masina cu adevarat deosebita. Caroseria a fost inlocuita complet, iar sistemul electric a fost adaptat si el noilor nevoi. Una dintre cele mai mari provocari a fost aceea de regandi modalitatea de inchidere a portbagajului, insa echipa AutoK9 a gasit rapid o solutie si au implementat pe noul Duster un sistem similar cu cel al modelului Dacia Logan.

„De la bun inceput ne-am propus ca modificarile aduse caroseriei sa pastreze caracteristicile modelului Dacia Duster, intocmai pentru ca voiam sa realizam o adaptare functionala a acestuia, pastrandu-i esenta. Astfel, chiar daca ar fi fost mai simpla inlocuirea unor elemente, in unele cazuri, noi am ales sa investigam si sa incercam diferite variante, astfel incat orice roman sa poata recunoaste, cu usurinta, varianta originala a masinii”, spune Eugen Lungu, Director General AutoK9.

Finisajele interioare au fost si ele lucrate cu atentie de catre echipa AutoK9. Scaunele si bordul au fost inlocuite si retapitate cu piele alba, pentru a pune mai bine in valoare formele specifice modelului Duster. Totodata, podelele decorate in stil nautic, dar si faptul ca acoperisul obisnuit a fost inlaturat, confera masinii un aer de vacanta si transforma orice drum intr-o experienta relaxanta.

Duster Summer este rezultatul unei noi provocari acceptate de echipa AutoK9, de a da o noua infatisare unei masini avariate. De altfel, service-ul este cunoscut pentru reparatiile si transformarile inedite ale altor doua masini Dacia Logan, in variante coupe si decapotabila. „Service-ul nostru este specializat in repararea autoturismelor avariate si de a le reda infatisarea obisnuita, indiferent cat de grava a fost dauna. Totusi, in cazul Duster Summer am vrut sa depasim orice bariere si nu doar sa ii redam aspectul obisnuit, ci sa o aducem la nivel de arta. A fost o provocare pentru noi, insa ne-am dorit ca povestea transformarilor modelelor autohtone sa continue”, a adaugat Eugen Lungu.

Autoturismul Duster coupe este complet functional, iar componentele mecanice ale acestuia au fost inlocuite cu unele originale, specifice acestui model. Chiar daca modernizarea masinii continua, echipa AutoK9 a reusit sa pastreze esenta modelului Duster, cunoscut in intreaga lume pentru fiabilitatea sa. Mai multe detalii si imagini sunt disponibile pe pagina web a service-ului.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea