Stiinta & Tehnologie

#cayenne hybrid #porsche #cayenne s

Porsche Cayenne Hybrid: primele imagini si detalii

Desi noul Porsche Cayenne Hybrid va fi prezentat la Geneva, se cunosc deja primele informatii despre SUV-ul german. Acesta va fi propulsat de un motor V6 de 3,0 litri si de unul electric ce vor oferi o putere totala de 375 CP si un consum de doar 6,8 litri/100 km.

Potrivit britanicilor de la revista Autocar , propulsorul cu sase cilindri supraalimentat de provenienta Audi va fi capabil sa dezvolte 325 CP si 440 Nm de cuplu si va fi ajutat de un motor electric de 50 CP si 250 Nm. Astfel, Cayenne Hybrid va genera cu 20 CP mai mult comparativ cu modelul Cayenne S cu motor V8 de 4,8 litri.

Puterea va fi transmisa catre toate rotile prin intermediul unui sistem de tractiune integrala Torsen mai usor si mai compact, similar cu cel folosit de "varul" Audi Q7.

Pachetul de baterii litiu-ion care alimenteaza motorul electric este montat sub podeaua portbagajului si furnizeaza suficienta energie pentru ca SUV-ul sa parcurga 2 km in modul "full" electric cu o viteza de cel mult 50 km/h.

In ceea ce priveste performantele, Porsche Cayenne Hybrid va putea sprinta de la 0-100 km/h in numai 6,5 secunde si va fi capabil sa remorcheze o sarcina de pana la 3,5 tone. Consumul mediu anuntat de producatorul din Stuttgart va fi de 6,8 litri la "suta", in timp ce nivelul emisiilor de gaze va fi de doar 193 g CO2/km. In aceste conditii, SUV-ul va fi cel mai eficient si ecologic model din istoria Porsche.

Cititi mai multe pe Auto.ro     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea