Stiinta & Tehnologie

#inovatii medicina #plasture anticancer #CES 2016 #prevenire cancer #tratament cancer

Plasturele care te fereste de cancer. Este gratuit!

Inovatie in medicina. O companie de cosmetice a creat un plasture care, purtat pe piele, are rolul de a preveni aparitia cancerului. Din pacate, deocamdata acest plasture este "dedicat" doar expunerii la soare si, in consecinta, cancerului de piele, insa este un inceput bun.

Prezentat in premiera la Targul CES, de catre L'Oreal, acest produs va fi lansat în 16 ţări în vara acestui an şi va fi distribuit gratuit. Plasturele include în structura sa ultrafină o vopsea albastră fotosensibilă, care îşi schimbă culoarea atunci când produsul este expus la razele ultraviolete, relateaza Mediafax.

"My UV Patch", este mai subţire decât un plasture obişnuit şi poate să reziste aplicat pe piele pentru o perioadă de până la cinci zile. "My UV Patch" este un produs de unică folosinţă şi poate fi aplicat pe orice zonă a corpului.

Persoana care îl poartă trebuie să facă însă o fotografie cu acest plasture şi să o descarce apoi pe internet într-o aplicaţie specifică, pentru a vedea cata expunere la soare a avut, mai relateaza sursa citata. Astfel, plasturele are rol de preventie, avertizand utilizatorul cand se supra-expune la soare.

Foto: L'Oreal

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea