Stiinta & Tehnologie

#dezmembrari auto #dezmembrari #auto

Piesele din dezmembrari pot reprezenta o solutie foarte avantajoasa

Un autoturism, chiar daca a fost achizitionat de nou, la un moment dat va incepe sa aiba nevoie de diferite reparatii, pe langa schimburile de consumabile si reviziile periodice. Exista piese auto ce pot fi achizitionate fara nici un fel de problema chiar si second hand din dezmembrari, atata timp cat acestea sunt atent verificate inainte de a fi montate pe alt autoturism.

Daca pentru unele piese auto nu conteaza neaparat daca au mai fost utilizate inainte, exista si piese de care depinde extrem de mult siguranta traficului rutier, deci cel mai bine este ca acestea sa fie achizitionate de noi.

Majoritatea oamenilor care aleg piesele sau componentele auto second hand, le aleg datorita raportului pret/calitate care in foarte multe cazuri poate fi mult mai avantajos decat in cazul multor piese noi vandute in magazine.

Piesele noi si de origine de la producator adesea au preturi exagerat de mari, iar piesele after market evident ca au un pret mult mai accesibil insa sunt de-o calitatea foarte proasta si de cele mai multe ori dupa perioade foarte scurte chiar si de cateva luni, se pot defecta nesesitand iarasi interventii.

Achizitionand din dezmembrari auto, vei avea o garantie ca piesele sunt originale, cu atat mai mult veti avea o siguranta daca veti acorda putina atentie si vanzatorului astfel incat sa nu va luati teapa.

Daca te-ai hotarat sa cumperi piesele de care ai nevoie dintr-un centru de dezmembrari, trebuie sa identifici unul care este autorizat si care ofera garantie pentru produsele pe care le comercializeaza.

In plus, acorda atentie si politicilor de returnare a produselor, deoarece este totusi vorba despre piese second care au deja un grad de uzura, asa ca chiar si vanzatorul mai poate fi pacalit de starea lor.

Majoritatea parcurilor de piese auto second hand ofera toate aceste facilitati pentru clienti, insa exista totodata si unele care nu o fac, asa ca e bine sa intrebi in prealabil si sa eviti parcurile care nu au o autorizate pentru acest tip de activitati.

Viziteaza site-ul ABC CAR SRL cel mai bun parc de dezmembrari auto din Bihor.

Unul dintre cele mai mari avantaje legate de achizitionarea din parcurile de dezmembrari, este dat de faptul ca poti cumpara fara griji piese auto de caroserie sau accesorii auto diverse, intr-o stare impecabila de cele mai multe ori.

Acestea sunt genul de componente la care se va observa imediat si cel mai mic defect, iar in cazul in care nu sunt intr-o stare buna, foarte simplu se pot gasi altele. Pentru ca nu discutam neaparat de piese de care depinde siguranta ta si pentru ca nu exista riscul sa cumperi un produs uzat la pretul unuia nou, poti sa achizitionezi fara probleme astfel de componente la mana a doua.

In plus, daca este vorba despre componente exterioare, precum usi, aripi, capota, haion si asa mai departe, ei bine in acest caz puteti avea norocul de a gasi chiar in culoarea masinii dumneavoastra, ceea ce va fi perfect deoarece nu va mai trebui sa alergati dupa un vopsitor, fiind astfel si mult mai ieftin.

Cand vorbim despre factorii mai putini avantajosi in piesele second hand ne referim in primul rand la uzura. De starea pieselor auto montate pe masina ta depind performanta ei, consumul, reparatiile si investitiile viitoare pe care le vei avea de facut si cel mai important, siguranta.

O piesa uzata iti poate creste costurile la combustibil si iti poate provoca probleme mult mai grave si mai greu de rezolvat. De asemenea, o piese defecta, poate afecta si alte componente ce au legatura intre ele, deci costuri suplimentare si in acest caz.

Astfel, trebuie sa acordati o atentie deosebita in momentul in care v-ati decis sa achizitionati din dezmembrari, astfel incat sa va puteti asigura ca investitia va fi una inteligenta si de lunga durata.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea