Stiinta & Tehnologie

#pickwell #masini ieftine

Pickwell - masini ieftine

 

De ce oamenii cauta masini ieftine? Este o intrebare cu un raspuns logic: pentru ca nu dispun de bani suficienti. Dar oare masinile ieftine sunt chiar ieftine sau este doar o iluzie de moment? Cei care au scos bani grei din buzunar pentru viciile ascunse ale autoturismelor la mana a doua cumparate cu bani putini cu siguranta vor oferi a doua varianta de raspuns!

Romanii nu isi permit masini noi. Cel putin asa arata statisticile. Conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica, in 2019 parcul auto de pe teritoriul Romaniei cuprindea aproape 8,75 milioane de vehicule, iar 78,6% dintre ele aveau o vechime de peste 10 ani. O explicatie ar putea fi faptul ca cei mai multi soferi cauta masini de vanzare ieftine, posibilitatile de a cumpara un autoturism nou sau cat mai nou fiind reduse.

Statisticile arata ca, in general, numarul masinilor rulate vandute in Romania este de aproximativ trei ori mai mare decat cel de autoturisme noi (444.601 masini la mana a doua inmatriculate in Romania in 2019, fata de 161.562 de masini noi). Varsta medie a autoturismelor rulate achizitionate in 2019 era de 11,2 ani, in conditiile in care peste 225.000 de autoturisme intrate in parcul auto national aveau o vechime de cel putin 12 ani.

Ce inseamna cu adevarat masini ieftine

Ieftin nu este cu adevarat ieftin. Ieftin nu este nici bun, de cele mai multe ori! O masina rulata poate fi o investitie buna, cu conditia sa nu aiba vicii ascunse, care vor genera costuri majore.

Chiar si viciile "la vedere" pot necesita reparatii cu costuri atat de mari, incat vei avea toate motivele sa regreti decizia de a cumpara ieftin. Dovada sta multimea de masini cumparate la mana a doua si care ajung sa fie abandonate de proprietarii care nu isi permit sa achite toate reparatiile de care acestea au nevoie.

Maşini de vanzare ieftine nu inseamna doar un pret mic

Un chilipir nu este o investitie, desi din pacate cei mai multi se ghideaza doar dupa un singur criteriu cand cumpara masini rulate: pretul!

Chiar daca obtii "cel mai mic pret", chiar daca vanzatorul lasa la pret, nu iti spune nimic despre costurile majore care vor aparea ulterior. “Masini ieftine” inseamna masini care nu te obliga la cheltuieli suplimentare majore, cum ar fi cele cu filtrul de particule, ambreiajul sau turbina, ca sa enumeram doar cateva dintre ele. In plus, legislatia din Romania tinde sa excluda in scurt timp masinile vechi si sa incurajeze innoirea parcului auto national; in viitorul apropiat sunt riscuri mari ca masinile cu norme de poluare sub Euro 4 sau chiar Euro 5 sa nu mai aiba acces in orase.

O masina buna nu costa putin niciodata

Cand vrei o masina la mana a doua cu adevarat buna, presiunea asupra bugetului tau poate fi suportabila daca stii ce si unde sa cauti. Poti gasi masini rulate, fara vicii ascunse, cu verificare istoric aproape de casa, fara sa fie nevoie sa calatoresti mii de kilometri, in strainatate.

Pickwell Group are un stoc auto in care poti gasi masina de care ai nevoie, indiferent de marca dorita si de bugetul de care dispui; tote autoturismele au "varsta" de maxim 5 ani, astfel ca nu ai motive sa te ingrijorezi ca ar fi depasite.

Poti cumpara masini mai bune, mai noi, care sa nu genereze curand costuri suplimentare. Pickwell vinde  masini in rate chiar si pentru cei care au un istoric nefavorabil in Biroul de credite, gratie parteneriatelor cu mai multe societati de finantare.

Pentru firme sau PFA care cauta sa achizitioneze masini rulate, exista optiunea de Leasing auto, una cu conditii extrem de avantajoase pentru cel care face imprumutul.

Aici, costul utilizarii sau al ratelor este mult mai mic decat te-ar costa intretinerea unei masini vechi, care se poate dovedi ca a avut numarul de kilometri modificat (pentru a ascunde rulajul real), daune majore (despre care nu ti s-a spus nimic) sau revizii neefectuate la timp (care au dus la deprecierea autoturismului).

Faptul ca Pickwell nu vinde autoturisme mai vechi de cinci ani reprezinta mai mult decat un avantaj imediat: peste un timp, cand poate vei dori sa schimbi masina, va fi mai usor sa o vinzi, la randul tau, la un pret destul de bun, in timp ce pentru o masina mai veche sansele de revanzare tind de multe ori la zero.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea