Stiinta & Tehnologie

#piata auto #declin #crestere

Piata auto din Romania va creste din 2012

Piata auto romaneasca are mari sanse de revenire in urmatorii doi ani. Cel putin asa spun scenariile optimiste ale lui Calin Popescu Tariceanu, fost Prim Ministru si ale lui Sebastian Vladescu, fost ministru de Finante. Acestia considera ca va exista o stabilizare a pietei in 2011, urmand ca din 2012 piata auto din Romania sa inceapa sa creasca.
 
"In 2011, nu vad motive pentru relansarea pietei auto. Ma astept la o evolutie proasta, in continuare, dar sa speram macar la o stabilizare la nivelul vanzarilor de anul acesta, la oprirea scaderii", a declarat, pentru MEDIAFAX, Tariceanu.

Vladescu a spus ca exista sanse mici ca in curand sa aiba loc investitii noi in domeniul auto. "Sunt sanse extrem de reduse de a atrage in aceasta perioada si in viitorul apropiat investitiile unui nou constructor auto , asta pentru ca in prezent exista o supracapacitate de productie la nivel global. Sa ne rugam sa reusim sa-i tinem pe cei doi constructori existenti si sa ajunga la cifre maxime de productie, moment in care Romania va deveni un nume pe harta productiei de automobile", a declarat Vladescu pentru MEDIAFAX.

Totusi, deocamdata, piata auto din Romania sta in continuare sub semnului declinului. masini au coborat in primele opt luni din acest an cu 26% comparativ cu perioada similara din 2009, la 68.341 unitati.

 

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea