Stiinta & Tehnologie

#nissan #pedala acceleratie #consum redus #2009

Pedala de acceleratie Nissan pentru consum mic

Nissan Motor Co, Ltd. a lansat luni pedala de acceleratie Eco, o tehnologie menita sa diminueze consumul de combustibil, care impinge inapoi piciorul celui care conduce in cazul presiunii in exces a acceleratiei, a anuntat luni producatorul. Comercilizarea vehiculelor echipate cu acest sistem va incepe in 2009, dar Nissan nu a dezvaluit despre ce fel de modele este vorba.

Sistemul, care poate fi activat sau nu in functie de alegerea soferului, aduna informatii cu privire la rata de consum a carburantului si eficientei transmisiei in timpul accelerarii cat si a rulajului constant si apoi calculeaza rata optima de acceleratie. Cand soferul exercita presiune in exces pe acceleratie, sistemul contracareaza cu mecanismul de control care impinge pedala inapoi.

De asemenea, un indicator de consum ecologic integrat in panoul de instrumente furnizeaza in timp real conducatorului auto nivelele de consum energetic, ajutandu-l astfel sa-si imbunatateasca conditiile de sofat .

Potrivit cercetarilor interne efectuate de Nissan, prin utilizarea acestui sistem, conducatorii auto isi pot diminua consumul energetic cu 5-10%, in functie de conditiile de sofat.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea