Stiinta & Tehnologie

# upgrade autoturism #autoturism

Pe ce mizeaza iubitorii de autoturisme cand doresc un upgrade facil si neconstisitor?

O caracteristica a oamenilor este ca incearca sa-si lase amprenta pe tot ce-i inconjoara. Automobilul personal intra in aceasta categorie, de asemenea. Acestia isi exprima personalitatea prin accesoriile de exterior ce modifica aspectul masinii sau cele de interior ce sunt orientate spre a adauga confort soferilor.

Unii iubitori de masini sunt atrasi de accesoriile auto ce adauga eficienta automobilului, iar altii sunt interesati de optimizarea esteticii si iesirea in evidenta prin accesoriile alese. Consideram ca atat eficienta cat si estetica masinii trebuie luate in considerare. Daca te afli in cautarea unui mod potrivit prin care sa-ti accesorizezi autoturismul, este posibil sa gasesti accesorii placute si functionale in acelasi timp.

O recomandare in accesorizarea automobilului este sa tii cont de nevoile pe care le ai. De pilda, vara cand caldura este excesiva un paravan auto se va dovedi a fi solutia potrivita. Daca simti un usor disconfort atunci cand conduci, s-ar putea sa ai nevoie de o cotiera dedicata.

Majoritatea oamenilor cred ca pasiunea pentru masini si dorinta permanenta de imbunatatire si optimizare este scumpa. In acest articol vom discuta despre accesorii auto si cum dragostea pentru masini poate fi practicata chiar si atunci cand ai un buget limitat.

Daca abia ai achizitionat un automobil nou, poate ca nevoia de a-l optimiza si accesoriza nu este foarte mare, insa daca te numeri printre oamenii care se bazeaza pe aceeasi masina de ani buni, iti vei dori sa cumperi urmatoarele accesorii.

Accesorii auto de exterior

Jante 

Orice iubitor de masini s-a gandit macar o data sa isi schimbe jantele. Acestea sunt extrem de populare datorita abilitatii de a schimba radical aspectul unui automobil. Varietatile de jante incep de la ieftine la exorbitante, si depind de nevoile soferului precum si tipul anvelopelor.

Ca si functionalitate, jantele inlocuiesc rotile originale ale masinii si permit schimbarea dimensiunii rotilor si adaptarea la anvelopele cu profil redus.

Desi majoritatea le considera accesorii auto, acestea sunt defapt elemente functionale ale masinii. Din acest motiv, cand achizitionam jante trebuie sa punem aspectul calitativ pe primul loc.

Capacele de roti

Daca jantele sunt prea costisitoare pentru tine, poti opta pentru o varianta de accesorizare semnificativ mai ieftina: capacele de roti. Acestea sunt de obicei confectionate din plastic, acopera jantele originale si au acelasi beneficiu de a schimba considerabil aspectul masinii.

Insa cel mai mare avantaj dat de capacele auto este cel de protectie a jantelor. Cand masina se va confrunta cu nisip, sare, si zapada pe carosabil, capacul va proteja janta evitandu-se astfel ruginirea si deteriorarea jantei.

Bare transversale

Barele transversale se dovedesc a fi foarte utile vara cand mergi in vacanta si ai nevoie de loc in plus pentru bagaje. Spatiul de depozitare in plus atrage multi soferi ce isi doresc sa poata cara, o bicicleta, niste schiuri ori o canoe.

Accesorii auto pentru  interior

Covorase auto

Covorasele auto fac parte din categoria accesoriilor auto cu scop principal de functionalitate, de a proteja podeaua automobilului de umezeala si mizerie. Cand alegi un covoras auto ar trebui sa fii atent la materialul din care sunt fabricate si apoi la aspectul estetic.

Din fericire, piata auto este foarte dezvoltata cand vine vorba de covorase auto. Soferii pot alege intre presurile auto universale, mai ieftine sau presurile auto dedicate, special create pentru un anumit model de automobil.

Covorasele auto vin in numar de minim patru, pentru a sigura protectie pentru toate locurile din masina. Daca pentru covorasele universale forma este identica, covorasele dedicate vin cu imbunatatiri pentru covorasul de sub scaunul soferului ( o forma usor diferita, rezistenta crescuta, material dublu in zona calcaielor).

Materialul din care sunt confectionate poate fi mocheta sau cauciuc. Adevaratii pasionati de masini schimba covorasele auto in functie de sezon. Vara alege covorase auto din mocheta, material textil sau PVC, deoarece vremea este mult mai uscata si sansele de a aduce mizerie in masina scad. Pentru anotimpurile ploioase, presurile din cauciuc devin vedetele sezonului, deoarece nu lasa apa sa afecteze interiorul masinii si au aderenta mai mare, care opreste alunecarea.

Multi soferi isi gasesc accesoriile auto pe internet. Avand in vedere perioada in care ne aflam, aceasta pare optiunea cea mai responsabila si avantajoasa. Iubitorii de masini pot accesa site-uri precum nomadparts.ro pentru a compara numeroasele optiuni si a alege ce li se potriveste.

Captuseli pentru portbagaj

Pentru podeaua masinii folosim covorase auto, pentru zilele in care lasam masina in parcare o prelata, iar pentru portbagaj folosim o captuseala sau tavita. Tavita de portbagaj este potrivita pentru cei care vor sa care lucruri in portbagaj dar nu isi doresc sa deterioreze interiorul masinii. Dupa o zi petrecuta pe plaja, nu trebuie sa te mai ingrijorezi de nisipul lasat de colacul din portbagaj iar iarna vei fi sigur ca schiurile si sania nu ti-au deteriorat portbagajul.

Deoarece fiecare model de masina are propriile particularitati, nu exista un model universal de tavita pentru portbagaj.  Deci cand incepi cautarile pentru o astfel de tavita va trebui sa tii cont de modelul masinii.

Tavitele de portbagaj se confectioneaza din trei materiale: carpeta, plastic, sau cauciuc. Cele mai eficiente in pastrarea curateniei portbagajului sunt tavitele din plastic si cauciuc, ce au margini inaltate si impiedica varsarea lichidelor in masina.

Acest accesoriu are un pret accesibil dar daca doresti sa cumperi o varianta mai ieftina ar trebui sa stii ca diferentele vor veni in tipul modelului, greutate, flexibilitate si maleabilitate.

Huse pentru volan

Husele pentru volan sunt perfecte daca vrei sa schimbi aerul autoturismului tau, sau sa asortezi volanul cu restul masinii. Poti folosi o astfel de husa pentru a proteja volanul din a se degrada sau chiar sa ascunzi niste imperfectiuni.

Soferii de masini ce conduc pentru perioade indelungate, folosesc husele pentru volan  in scopul de a reduce oboseala si a manevra volanul mai facil.

Cel mai popular material pentru husele de volan este pielea, datorita aspectului atragator si acoperirii perfecte  a volanului. Pielea ecologica este o alternativa mai usor de intretinut totusi. Husele din cauciuc au cea mai buna aderenta si pret alaturi de cele din materiale sintetice, ce se gasesc intr-o varietate de modele si culori.

Acestea au fost cateva din accesoriile vizate de iubitorii de masini, cel mai frecvent. Pentru a obtine o varietate de modele de accesorii cu care sa optimizezi masina in functie de gusturi, fara a lasa o gaura mare in buget, nomadparts.ro este varianta ideala.

Sursa foto: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea