Stiinta & Tehnologie

#mihaela radulescu #smartphone #telefon mobil #palm treo pro

Palm Treo Pro s-a lansat in Romania

Cel mai recent terminal al celor de la Palm numit Treo Pro s-a lansat si in Romania.

Evenimentul a avut loc pe data de 30 octombrie 2008. Telefonul a fost prezentat publicului de Mihaela Radulescu.

Specificatii tehnice

Palm Treo Pro masoara 114 x 60 x 13,4 mm si cantareste 133 de grame. Totusi, telefonul imprumta din look-ul mai vechiului Centro, dar vine cu anumite caracteristici noi.

Prin urmare, acesta are un ecran tactil de 2,5 inch cu rezolutie de 320 x 320 pixeli si 65.000 de culori. Nu ii lipseste nici tastatura QWERTY completa, plus butoane dedicate, unul dintre ele fiind cel de pornire/oprire a Wi-Fi-ului. Nu ii lipseste nici receptorul GPS-ul, slotul microUSB si slotul pentru mufa standard de 3,5 mm.

Palm Treo Pro are un procesor Qualcomm MSM7201 de 400MHz, memorie ROM de 256 MB, RAM de 128 MB si ruleaza sistemul de operare Windows Mobile 6.1. Terminalul suporta conectivitate GPRS, EDGE si 3G cu HSDPA.

Printre altele

Ca aproape orice alt smartphone, camera foto din dotarea lui Palm este si ea modesta, de doar 2 megapixeli. Aceasta nu are flash, autofocus sau stabilizator de imagine , dat poate face capturi video. Este ciudat faptului ca telefonul desi suporta mesage SMS, MMS si e-mail, acesta nu are functii de push e-mail.

Oamenii pareau satui de Palm, dar odata cu reinvierea companiei, fiecare a inceput sa fie mai interesat de soarta terminalelor produse de ei.

In Statele Unite, noile Palm nu au avut parte de lansari oficiale ci doar distribuirea dispozitivelor catre operatorii de telefonie mobila locali. Totusi, in Romania soarta lui a fost alta. In prezent, pretul terminalului nu este cunoscut.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea