Stiinta & Tehnologie

Palm si Motorola afectate de pretul iPhone

Palm si Motorola sunt cele mai afectate companii de scaderea pretului iPhone cu 30%, si trebuie sa demonstreze ca propriile produse, desi invechite, sunt inca competitive pe piata. iPhone, un telefon cu abilitati de player multimedia care se vinde acum cu 399 de dolari, face ca Apple sa intre in concurenta directa cu smartphone-urile Palm Treo si Motorola Razr2. "Aceasta e piata celor de la Palm" a afirmat Brian Modoff, analist Deutsche Bank, care nu crede ca Apple va reusi sa aiba un impact asa mare pe aceasta piata, iar ieftinirea iPhone nu va pune Apple in concurenta cu produsele celor de la Nokia sau alti producatori importanti.

Palm, care este dependenta de piata smartphone-urilor, a anuntat ca vanduse 2,7 milioane de telefoane, in anul fiscal incheiat in iunie. Modelul Treo, preferat de majoritatea oamenilor de afaceri pentru mail si navigarea pe internet, se vinde la un pret de 399 dolari fara conectare si 199 dolari pret cu abonament. "iPhone are capacitatea de-a diminua vanzarile Treo " a afirmat analistul Oppenheimer, Lawrence Harris, dezvaluind ca Palm se va putea reorienta catre piata produselor low-end datorita scaderii de pret anuntata de Apple.

Continuarea in Hit.ro

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea