Stiinta & Tehnologie

#cumparare #hp #palm

Palm cumparat de HP dupa un "razboi" intre cinci companii

In urma cu cateva saptamani, cei de la Palm anuntau oficial ca intreaga companiei este de vanzare, aceasta fiind ajunsa de criza economica.

Cumparatorul a venit sub numele companiei HP (Hewlett-Packard) care a reusit sa achizitioneze Palm-ul, dar nu oricum, ci in urma unui razboi cu alte cinci companii. Printre cei care au dorit sa cumpere Palm-ul s-a numarat si producatorul finlandez de telefoane mobile, Nokia, care in prezent este si cel mai mare dezvoltator de astfel de dispozitive.

In total, negocierile duse de Palm s-au facut cu aproximatv 16 companii din industriia IT, iar valoarea finala a tranzactiei ridicandu-se la suma de 1,2 miliarde USD. Chiar daca reprezentantii HP nu au dat facut oficiala lista celor care au concurat la cumpararea companiei, se prea poate ca printre ei sa se afle si chinezii de la Lenovo , ZTE sau Dell. Cei de la HP au si ei la activ o serie de telefoane mobile, dar cota de piata este mult prea mica. Odata cu achizitionarea Palm, pe langa gama de smartphone-uri, comapnaia a pus mana si pe platforma WebOS care a fost dezvoltata de catre cei de la Palm.

Ultimele telefoane mobile ale companiei Palm se numesc Palm Pre si Palm Pixi , ambele lansandu-se recent si in varianta "Plus". Modelele sunt disponibile si pe piata Europeana, dar din pacate, terminalele nu sunt disponibile si in Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea