Stiinta & Tehnologie

#consiliul concurentei #orange #vodafone #amenda

Orange si Vodafone, amendate cu 63 milioane euro de Consiliul Concurentei

Cei mai mari operatori de telefonie mobila din Romania, Orange si Vodafone, au fost amendati cu 63 de milioane de euro de catre consiliul concurentei pentru abuz de pozitie dominanta.

Amenzile de 3% din cifra de afaceri din anul 2010, au fost acordate in urma unei investigatii deschise in 2006.

Suma pe care o va plati Orange este de peste 34 de milioane de euro, iar Vodafone va plati peste 28 de milioane de euro, a anuntat Bogdan Chiritoiu , presedintele Consiliului Concurentei.

Sanctiunea impusa de Consiliul Concurentei survine in urma abuzul de pozitie dominanta in 2006, cand Orange si Vodafone au blocat accesul firmei Netmaster la retelele lor de convorbiri internationale, din cauza unor suspiciuni de frauda.

"Decizia a fost adoptata luni, 14 februarie, intr-o sedinta a Consiliului Concurentei. Orange a fost amendata cu peste 34 milioane de euro, iar Vodafone cu mai mult de 28 milioane de euro, reprezentand putin peste 3% din cifra de afaceri a operatorilor in 2010", a spus Chiritoiu, citat de ZF.ro.

Amenda Consiliului Coincurentei poate fi atacata in instanta de catre cei doi operatori de telefonie mobila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea