Stiinta & Tehnologie

#orange #produse ecologice #wwf

Orange lanseaza eticheta ecologica pentru telefoane

Orange si WWF ( World Wide Fund for Nature ) lanseaza in premiera nationala un sistem de etichetare ecologica care evalueaza performanta de mediu a telefoanelor mobile.

Magazinul online Orange va prezenta de acum inainte si detalii despre impactul asupra mediului pe care il au telefoanele mobile.

Telefoanele vor fi evaluate pe baza a 5 indicatori , care iau in considerare si cele trei etape ale vietii produsului.

Cei cinci indicatori eco, "limitarea emisiilor de dioxid de carbon ", " eficienta energetica ", "conservarea resurselor naturale", "reciclare" si "productie eco-responsabila", sunt centralizati intr-unul singur "performanta de mediu".

Valoarea performantei de mediu va fi inscrisa si in magazinele Orange, pe eticheta telefoanelor.

“Prin lansarea proiectului de etichetare ecologica impreuna cu World Wide Fund for Nature, una dintre cele mai mari si eficiente organizatii internationale independente care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii, reusim sa oferim clientilor Orange sansa de a lua o decizie responsabila atunci cand achizitioneaza un nou telefon.

De asemenea, initiativa reuneste atat eforturile producatorilor, ale operatorului, dar si ale clientilor, pentru ca, pe termen lung, impactul asupra mediului inconjurator sa se reduca considerabil.” a declarat, Catalina Pislaru, CSR Officer, citata de mobilissimo.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea