Stiinta & Tehnologie

#romania #accident rutier #ue

Opt tari din UE au 75% dintre victimele accidentelor rutiere. Romania se afla printre ele

In 2009, opt tari din UE au inregistrat mai mult de trei sferturi din numarul total al victimelor accidentelor rutiere din Europa. Afla care sunt tarile cu cele mai periculoase drumuri.

Accidentele rutiere din opt state ale Uniunii Europene au dus la moartea a 26.238 de victime in 2009, numar ce reprezinta 76% dintre toate mortile provocate de accidente rutiere in Europa anul trecut.

Cifrele au fost prezentate intr-un studiu al Federatiei internationale de automobile ( FIA ), citat de Capital.ro.

Tara cu cele mai periculoase drumuri a fost Polonia, cu 4.572 de morti in urma accidentelor rutiere, urmata de Franta (4.273), Germania (4.152). Celelalte tari care intregesc topul sunt Italia, Romania, Spania, Marea Britanie si Grecia.

Aproape jumatate dintre victimele accidentelor erau pasageri, 20% reprezentand pietoni , 14% motociclisti si 6,6% ciclisti.

In ciuda numarului mare de accidente cu victime, numarul accidentelor rutiere in Europa a scazut cu 21% din 2001.

La inceputul lunii decembrie, Comisia Europeana a propus un proiect de colaborare intre ministerele tarilor europene, astfel incat amenzile rutiere obtinute in alte tari decat cea de resedinta vor urmari soferii si vor ajunge la autoritatile locale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea