Stiinta & Tehnologie

#opera mini #iphone #broswer

Opera Mini pentru iPhone a fost prezentat oficial la MWC 2010

Asa cum a fost anuntat initial, cei de la opera au prezentat oficial versiunea beta a browser-ului pentru mobile Opera Mini dedicat iPhone.

Se pare ca primele impresii au fost mai mult decat suficiente pentru a impresiona presa prezenta, sursele de la Engadget declarand ca navigatorul este "foarte rapid".

Opera Mini pe iPhone

In cadrul demonstratiei de la Mobile World Congress 2010 reprezentantii Opera au incarcat o serie de pagini web cu diferite feluri de continut. Din testele facute a reiesit clar ca Opera Mini a incarcat paginile online de cinci ori mai rapid decat browser-ul dedicat Apple, Safari. Explicatie pentru acest motiv este "ingineria Opera" care a inlesnit numai o serie de gesturi de atingere pe ecranul telefonului pentru a mari viteza broswer-ului. Astfel, daca in mod normal iPhone-ul suporta gesturi de "ciupire" pentru zoom, cu noul Opera Mini nu se mai poate face o astfel de actiune, in schimb utilizatorul va folosi "dublu-click" cu degetul pe ecran.

Totodata, cei de la Opera au mai realizat un lucru care face navigarea mult mai rapida. Inainte ca paginile web sa fie afisate pe ecranul telefonului, acestea sunt procesate de serverele Opera. Aceasta tehnica accelereaza procesarea locala, dar limiteaza si volumul de date trimise, lucru care nu poate decat sa bucure utilizatorul cand vine vorba de factura lunara pentru abonamentul de date.

Tot la MWC 2010

Tot la Mobile World Congress cei de la Opera si-au mai etelat o serie de telefoane care au integrat Opera Mobile 10 beta 3 pe Symbian S60 si Windows Mobile, Opera Mobile 10 beta pe Android si Opera Mini 5 beta pe alte platforme mobile.

In prezent nu se stie cand versiunea finala a Opera Mini pentru telefoanele mobile iPhone va fi lansata oficial. Reprezentantii companiei nu au dat niciun fel de declaratii referitoare la acest fapt.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea