Stiinta & Tehnologie

#opel #general motors #opel corsa #fabrici opel

Opel inchide doua fabrici din Europa

Efectele crizei se vad abia acum la Opel. Producatorul auto german, controlat de General Motors , isi va reduce productia in Europa cu 30% prin inchiderea a doua fabrici din Europa.

Sindicatele angajatilor Opel sustin ca planul este real si se opun inchiderii fabricilor. Managementul nu a confirmat pana acum initiativa.

In momentul de fata, Opel foloseste 11 fabrici in 6 tari UE. Fabricile care produc modelul Opel Corsa pentru piata europeana au redus deja productia, potrivit Money.ro.

Opel a inregistrat o scadere cu 20% a vanzarilor in Europa in lunile ianuarie si februarie 2012, iar fabricile din Eisenach (Germania) si Zaragoza (Spania) si-au redus programul de lucru sau un inceput sa trimita angajati in somaj tehnic .

Decizia de a inchide o fabrica Opel nu este usoara, deoarece costurile platilor compensatorii pentru angajati sunt mari, insa General Motors a inregistrat pierderi de 747 milioane euro in 2011. Reducerea productia ar putea afecta si grupul auto Peugeot Citroen , care a intrat intr-o alianta cu GM la sfarsitul lunii februarie.

Sursa foto: Netcarshow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea