Stiinta & Tehnologie

Opel dezvaluie tehnica camuflajului

Au fost multe cazuri in care v-am prezentat imagini "spionate" cu masini camuflate. Dar v-ati gandit vreodata cum ajung ele sa fie atat de “blindate”? Ei bine, cei de la Opel ne dezvaluie cateva din trucurile utilizate la camuflaj. Spun cateva deoarece, cu siguranta, mai pastreaza ei vreun "as" in maneca; astfel cum si-ar mai proteja creatiile aflate la teste de ochii de vultur ai “vanatorilor” de imagini cu tot ce e nou in industria auto?

Majoritatea dintre noi presupunem ca producatorii isi mascheaza masinile punand niste banda adeziva neagra peste ele, la intamplare. Ei bine, dragilor, lucrurile nu stau chiar asa. Opel dezvaluie ca acest proces incape chiar din momentul in care autoturismul trece de stadiul simularilor pe calculator si al modelelor din lut.

spuma special care poate fi modelat astfel incat sa schimbe aproape complet formele masinii. Acest material adeziv mai este utilizat si pentru a masca linia geamurilor.

Producatorii mai dezvaluie faptul ca, daca un prototip este vazut “purtand” un anumit logo, atunci cu siguranta apartine altei marci. Lipirea unor logo-uri false pe prototipuri este un truc popular in business-ul camuflajului. De asemenea, aranjarea bucatilor mici de adeziv negru la intamplare, pe toata suprafata masinii, ajuta la crearea unui efect de tremurare, de palpaire, de multe ori dand un efect de incetosare imaginilor spionate.

Iar ca ultima etapa in acest proces, soferii unor astfel de autoturisme au fost instruiti sa evite fotografii amatori de “prospaturi” auto. Regula numarul unu este ca nicio masina de teste, camuflata , sa nu opreasca in locuri publice , iar daca totusi acest lucru este necesar atunci autoturismul trebuie acoperit cu o prelata.

Noul Insignia este programat sa debuteze oficial la Salonul Auto de la Londra, ce va avea loc pe 22 iulie anul acesta.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te laNewsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea