Stiinta & Tehnologie

#ct 200h #lexus #toyota

OFICIAL: Lexus CT 200h ataca direct Audi A3 si BMW Seria 1

Lexus a dezvaluit astazi primele imagini si informatii oficiale ale noului CT 200h , compactul premium care declara razboi mult mai consacratilor BMW Seria 1 si Audi A3.

Dupa ce interesul fanilor a fost alimentat in ultimele zile cu o serie de imagini "furate" dintr-o brosura de presa, Lexus a decis sa dezvaluie fotografiile si informatiile oficiale ale noului CT 200h, compactul premium care va incerca sa smulga coroana nemtoaicelor BMW Seria 1 si Audi A3.

Noul model hibrid a fost dezvoltat pe o platforma complet noua, cu tractiune fata , o premiera pentru modelele Lexus europene. Trenul de rulare este unul hibrid, dupa cum o sugereaza si numele, nucleul ansamblului fiind un motor pe benzina de 1.8 litri conectat la o transmisie CVT.

Japonezii au fost destul de zgarciti in ceea ce priveste detaliile despre propulsor, insa acesta ar urma sa ofere ceva mai multe resurse decat cei 99 de cai putere si 142 de Nm ai modelului Prius, de la care preia trenul de rulare hibrid. Asemeni fratelui de concern, CT 200h va beneficia de trei moduri de rulare, Eco, Normal si Sport, modificate pentru a oferi performantele caracteristice unui Lexus.

Motorul electric care va ajuta unitatea conventionala ii va permite modelului sa functioneze cu emisii zero pe o distanta de numai doi kilometri, tinut in viata fiind de un set de baterii nichel.

Dimensiunile noului CT 200h sunt ceva mai generoase decat cele ale rivalilor din segment, modelul japonez masurand 4320 mm lungime, 1765 mm latime si 1430 mm inaltime. Cu toate acestea, ampatamentul de 2600 de mm este mai mic decat cel al lui Seria 1 (2660 mm) iar volumul portbagajului, de 345 de litri, este depasit de cel al lui A3 (350 de litri).

Cum probabil multi si-au dat seama, modelul japonez va fi disponibil doar in versiune hibrida , incercand astfel sa profite la maxim de avantajele pe care grupul Toyota le detine pe acest segment. In viitor am putea vedea o varianta coupe a actualului CT 200h si chiar un mini SUV

Cititi mai multe pe Automarket.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea