Stiinta & Tehnologie

#oficial #facelift #phaeton #volkswagen

OFICIAL: Iata noul Volkswagen Phaeton!

Volkswagen va prezenta la Salonul de la Beijing un facelift operat navei-amiral a gamei, modelul Phaeton . Desi nu a reusit sa se ridice la tintele de vanzari impuse de sefii VW, Phaeton primeste astfel o noua sansa.

Volkswagen a dezvaluit astazi mult-asteptatul facelift operat varfului de gama al germanilor, modelul Phaeton. Noua fata a sedanului de segment mare din curtea celor de la Volkswagen va fi prezentata in premiera mondiala la Salonul Auto de la Beijing, care isi deschide portile in 23 aprilie .

Noul Volkswagen Phaeton dispune inca din dotarea de serie de sistemul de tractiune integrala 4Motion si de suspensii pneumatice, clientii urmand sa poata sa aleaga dintr-o gama care curprinde un motor diesel si trei unitati pe benzina motoare cu sase, opt sau 12 cilindri.

Daca unitatea diesel va fi cea V6 TDi de 3.0 litri care dezvolta 240 de cai putere, pe benzina vorbim de trei motoare care au rolul de a satisface gusturile si pretentile tuturor clientilor, indiferent de status. Acestia vor avea de ales intre un V6 de 3.6 litri si 280 de cai putere, un V8 de 4.2 litri si 335 CP si un motor W12 de 6.0 litri si 450 de cai putere. Volkswagen a prezentat pana acum doar cateva dintre cifrele reprezentative ale motorului V6 diesel: 0-100 km/h in 8.6 secunde, viteza maxima de 237 km/h si consum mediu mixt de 8.6 litri/100 km (echivalentul a 224 grame CO2/km).

Schimbarile estetice operate la nivel frontal il aseaza pe noul Phaeton in linia recenta a modelelor Volkswagen, blocurile optice mizand insa pe tehnologia LED . O alta diferenta este reprezentata de aparitia unei grile metalice cromate in locul celeo clasice regasite pe modelele compacte si subcompacte care au primit deja "botezul" unui facelift sau al unei noi generatii.

La interior, Phaeton mizeaza pe lux maxim: sistem de climatizare cu patru zone de actiune, scaune electrice cu 18 moduri de asezare si, evident, piele Alcantara, piele si lemn din belsug. Pentru a sublinia caracterul premium a masinii, Volkswagen ofera noul Phaeton atat in versiune cu doua locuri posterioare, cat si in versiune cu o bancheta care poate gazdui trei pasageri.

La nivel tehnologic, Volkswagen Phaeton se prezinta la apel cu un monitor central touchscreen cu diagonala de opt inch care poate gazdui comenzile pentru sistemul de navigatie prin satelit care, in premiera in gama Volkswagen, este oferit impreuna cu un pachet Google care permite descarcarea imaginilor prin satelit via internet si suprapunerea acestora peste harta strazilor.

La acest capitol trebuie mentionate si farurile inteligente care mentin noaptea luminile pe faza lunga si blocheaza o parte din ele cand senzorii simt trafic din sens opus, dar si camera frontala care recunoaste semnele de circulatie si iti indica limita de viteza pe o anumita portiune de sosea. Mai mult, Volkswagen sustine ca Phaeton este primul model din lume care recunoaste indicatorul "Depasirea interzisa", urmand ca soferul sa fie pus in tema cu aspect printr-un martor luminos.

Celelalte sisteme interesante din punct de vedere tehnologic prezente pe noul Phaeton sunt cel de reglare automata a distantei pana la masina din fata (ACC cu Front Assist), care functioneaza intre 30 si 200 km/h, si cel de asistenta laterala, care utilizeaza senzori care "vad" pana la 50 de metri in spate si 3.6 metri in lateral pentru a-l avertiza pe sofer in legatura cu eventualitatea unui accident la schimbarea benzii de rulare.

Noul Phaeton va fi produs de Volkswagen la uzina germana din Leipzig, urmand sa fie oferit, in functie de dorintele clientilor, in versiune cu ampatament normal (5.06 metri) sau ampatament lung (5.18 metri).

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea