Stiinta & Tehnologie

#geely #volvo #ford

OFICIAL: Ford a vandut Volvo chinezilor de la Geely!

Televiziunea suedeza a anuntat astazi ca Ford si au batut palma pentru vanzarea, respectiv cumpararea marcii Volvo.

Dupa ce acum patru ani marca Rover ajungea in bratele chinezilor de la SAIC, fiind prima marca europeana cunoscuta cumparata de un producator din China, Volvo a fost vandut de Ford companiei Geely Automotive . Cele doua parti au incheiat negocierile si au batut palma in cursul zilei de ieri, prima institutie de presa care a anuntat aceasta mutare fiind televiziunea nationala suedeza SVT1.

"Acum, totul este clar. Volvo a fost vandut companiei chinezesti Geely", suna informatia publicata de SVT1, sursa informatiei fiind Miroslav Milurevic, unul dintre sefii de sindicat ai companiei suedeze. Purtatorul de cuvant al marcii Volvo, Olle Axelsson, a reuzat sa faca vreun comentariu cu privire la acest subiect, subliniind insa ca "cele doua parti au facut un pas important in cursul zilei de ieri". Anuntul oficial al incheierii acordului va fi facut in cursul zilei de astazi, in jurul orei 13:00 (ora Romaniei).

CINE ESTE GEELY AUTOMOTIVE?

Cumparatorul Volvo, Geely Group, a inceput sa activeze in 1986 ca producator si furnizor de piese de schimb pentru frigidere, divizia auto fiind lansata abia acum 12 ani, in 1997. Fondatorul companiei, Li Shufu, are o avere de un miliard de dolari americani, fiind al 123-lea pe lista celor mai bogati oameni de afeceri din China.

Geely Automotive
are astazi 12.000 de angajati, intre acestia numarandu-se 1600 de ingineri. Constructorul chinezesc dispune de sase uzine de productie a masinilor si motoarelor in China, capacitatea totala de productie a celor sase fabrici fiind de 300.000 de unitati anual. Compania dispune de 500 de puncte de vanzare pe intreg teritoriul Chinei, acestea fiind completate de cele 600 de service-uri proprii. In afara tarii, Geely a stabilit pana in acest moment 300 de puncte de vanzare, numarul total de masini vandute in restul lumii fiind de 200.000 de unitati.Printre alte realizari , Geely sustine ca este singurul producator chinez care si-a dezvoltat propria gama de motorizari, cu opt unitati a caror cilindree variaza intre 1.0 si 1.8 .

Saptamana trecuta, in momentul in care Ford a anuntat ca afacerea este foarte aproape sa fie incheiata, actiunile Geely la bursa din Hong Kong au crescut cu 7.28%, pana la 3.98 de dolari americani pe unitate.

Cititi mai multe pe Automarket.ro   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea