Stiinta & Tehnologie

#ticketing #share #near field communication #tehnologia nfc #telefon mobil #nokia 6216 classic

Noul Nokia 6216 classic dispune de tehnologia NFC

In cadrul celei de-a treia editii a conferintei anuale WIMA, din Monaco, Nokia a anuntat lansarea celui de-al treilea dispozitiv integrat complet cu tehnologia NFC (Near Field Communication), modelul Nokia 6216 classic .

Noul dispozitiv este primul telefon Nokia care incorporeaza tehnologia NFC bazata pe SIM, ceea ce permite operatorilor sa integreze servicii NFC pe cartela SIM.

Specificatii tehnice

nokia 6216 classic este un candybar care masoara 114,7 x 41,7 x 14,5 mm si cantareste 88 g. Terminalul are ecran de 2 inch cu rezolutie QVGA de 240 x 320 px si suport pentru 16 milioane de culori.

Memoria interna este modesta, de doar 22 MB, dar spatiul de stocare poate fi suplimentat printr-un card microSD pana la 8 GB. Modelul dispune de conectivitate GPRS, EDGE, 3G cu HSDPA si Bleutooth 2.0 cu A2DP. Nokia 6216 classic are camera foto de 2 MP cu flash, dar fara autofocus si capabilitati de efectuare de capturi video in rezolutie VGA cu 15 fps. Telefonului nu ii lipseste player-ul muzical cu suport MP3.

Tehnologia NFC

Datorita tehnologiei NFC, utilizatorilor le este mai usor sa foloseasca functiile de share de continut ca imagini, link-uri web, fisiere audio sau date de contact, etc. Totodata, NFC-ul duce si un spor de siguranta in efectuarea platilor si tranzactiilor de ticketing.

"Lansarea dispozitivului Nokia 6216 classic cu tehnologia NFC bazata pe SIM este un pas important pentru serviciile de plati si ticketing", a declarat Alex Sinclair, Chief Technology Officer.

Nokia 6216 classic va fi livrat pe anumite piete incepand din al treilea trimestru al acestui an, la un pret estimativ de 150 de euro, suma care nu include taxele si subventiile aplicabile produsului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea