Stiinta & Tehnologie

#dacia shift #concept #liviu tudoran #duster #product design forum

Noul concept Dacia: Shift

Noul concept a fost inchipuit de un roman care, pe langa o serie de schite ale masinii, a postat pe internet si un videoclip.

Tanarul se numeste Liviu Tudoran si a prezentat pe forumul Product Design Forum un nou model Dacia numit Shift.

Pentru tineret

Dacia Shift este un automobil destinat unui Bucuresti al anului 2012. Desi o masina de oras, conceptul Shift imprumuta unele elemente din desing-ul lui Duster, conceptul SUV al producatorului roman prezentat in cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2009.

Liviu Tudoran este de parere ca Dacia Duster este de fapt "noua identitate Dacia". Prin urmare, Shift ar fi un model electric sport cu doua locuri destinat segmentului de tineri care nu au avut o masina niciodata.

Alimentare cu baterie

Din lista de specificatii tehnice a conceptului Dacia Shift se arata ca modelul este 100% electric si se bazeaza pe o tehnologie de viitor a acestei industrii: acumulatorii Litiu-Ion.

Liviu Tudoran l-a conceput in asa fel de Shift pentru a-i permite automobilului sa fie alimentat alternativ, adica si pe baza de pile de hidrogen.

Designer-ul a schitat si o posibila aplicatie a acestei tehnologii. Din pacate nu se stie daca modelul va prinde vreodata viata, acesta fiind un simplu proiect independent.

Conceptul Dacia Shift

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea