Stiinta & Tehnologie

#lansare #audi a3 #s3 #romania #preturi

Noul Audi A3 si S3 disponibil in Romania

Noua versiune facelift a modelului A3 si S3 a fost lansata vineri iar pretul de pornire este de 19.800 euro cu TVA.

Pana la aparitia pe piata a viitorului model Audi A1, noua generatie a modelului A3 reprezinta cel mai mic si mai ieftin Audi oferti pietei in momentul de fata.

Galerie foto cu noua versiune Audi A3

Modelul dispune de o gama foarte variata de motorizari atat pe benzina cat si diesel. Motorizarile pe benzina sunt de 1.6 litri si 102 CP, 1.4 litri TFSI si 125 CP, 1.8 litri TFSI si 160 CP, 2.0 litri TFSI si 200 CP si varinata de top este motorul V6 de 3.2 litri ce dezvolta 250 CP.

Pentru versiunile de motorizare diesel clientii pot alege intre motorul de 1.9 litri si 105 CP si cel de 2.0 litri ce poate dezvolta 140 CP sau 170 CP.

Toate motoarele au fost revizuite pentru un mai bun raport performante/consum. Schimbari majore s-au produs in materie de transmisie, astfel incat 5 dintre motoare pot fi acompaniate acum de o cutie in 6 trepte, in standard, in vreme ce varful de gama, 3.2 litri, va avea in standard cutia S-tronic, de tip DSG, disponibila ca optiune pentru toate celelalte propulsoare. Vor exista doua versiuni ale acesteia, cu sase si sapte trepte, in functie de capacitatea motorului.

Transmisia quattro a fost si ea extinsa, putand fi comandata pentru 5 dintre motorizari. Mai departe, calitatile sportive ale sasiului pot fi amplificate de suspensia sport (standard pe unele echipari), care coboara garda masinii cu 15 milimetri, sau de amortizoarele adaptative, cu control magnetic, disponibile optional doar pentru anumite motoare.

"Noile versiuni ale Audi A3 dezvolta foarte multe noutati de design, atat in exterior, cat si in interior si dispun de opt tipuri de motorizare", a declarat vineri directorul marcii Audi din cadrul importatorului Porsche Romania, Mihai Halmagianu.
"Din noua generatie a modelului A3 speram sa vindem pana la sfarsitul anului circa 150 de unitati si impreuna cu vechile modele, sa atingem nivelul de 400 de unitati. Pentru anul viitor, avand in vedere explozia de importuri de masini second-hand , ne mentinem tinta de 400 de unitati", a spus Halmagianu.

Farurile bixenon care functioneaza prin intermediul a sapte LED-uri sunt disponibile ca dotare optionala in timp ce luminile de zi sunt oferite in dotarea standard. Lateralul automobilelor a fost si el usor restilizat. Astfel, oglinzile exterioare dispun de semnalizatoare integrate iar manerele portierelor au fost modificate.

Versiunea Sport Ambition dispune de jante cu dimensiunea de 17 inch care au fost fabricate din aluminiu turnat. In partea din spate au fost operate de asmenea modificari, la bara de protectie dar si la stopuri , care „genereaza un efect optic neobisnuit”, dupa cum se arata in comunicatul de presa al importatorului.

Portbagajul modelului A3 cu trei usi are acum o noua margine care confera un plus de eleganta. Dimensiunile noilor automobile s-au marit si ele datorita modificarilor pe care le-au suferit. Astfel, modelul A3 este mai mare cu 25 de milimetri, masurand 4,24 metri in lungime, iar versiunea A3 Sportback este cu sase milimetri mai lunga, ajungand acum la 4,29 metri.

La interior, benzile cromate discrete adaugate sistemului de ventilatie, intrerupatorului de lumini si consolei centrale, confera un plus de rafinament. Instrumentele de bord au cadrane de culoare neagra cu acele indicatoare rosii. Un ecran de inalta rezolutie inscriptionat cu alb, care ofera informatii soferului, este disponibil la versiunile Ambiente si Ambition. Modelul de top, Audi S3, este oferit cu scaune de tip scoica si pedale din aluminiu, pentru a sublinia caracterul sportiv al automobilului. Portbagajul modelelor Audi A3 au un volum cuprins intre 350 si 1100 de litri.

Versiunile de top, Audi S3 si S3 Sportback au aceeasi motorizare 2.0 TFSI, care dezvolta o putere de 2655 CP (195 KW) si un cuplu de 350 Nm, atins intre 2500 si 5000 rpm. Acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora se face in 5,8 secunde, viteza maxima fiind de 250 de km/h. Consumul in cazul acestei motorizari este de 8,5 l/100 km.

Modelele Audi A3 sunt disponibile in trei linii de dotari: Attraction, Ambition si Ambiente. Cea din urma este echipata cu senzori de lumina si de ploaie si cu un nou parbriz cu protectie acustica. Este disponibil si un sistem audio performant, Bose, plus conexiune iPod.

Pretul de pornire pentru noua gama Audi A3 este de 19.800 euro cu TVA., putand ajunge, in cazul modelului S3 2,0 TFSI quattro, la 38.785 cu TVA.


Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea