Stiinta & Tehnologie

Nomofobia, noua boala a secolului XXI

3% dintre utilizatorii de telefoane mobile suferă de o nomofobie, frica de de a fi in afara ariei de acoperire . Cercetatorii au identificat o noua fobie a secolului al 21-lea, nomofobia, care se adauga astfel la lista surselor de stres moderne: casatoria, o noua slujba sau mersul la dentist . Noua tulburare a secolului al 21-lea, nomofobia - "no mobile phobia" - frica de a se afla in afara ariei de acoperire afecteaza milioane de utilizatori de telefoane mobile.

Aceste persoane au devenit atat de dependente de telefonul mobil incat momentul in care descopera ca bateria aparatului este descarcata sau ca nu mai stiu unde au pus dispozitivul provoaca o crestere exagerata a nivelului de stres in organism spun cercetatorii.

Potrivit acestui studiu, numai in Marea Britanie, 13 milioane de persoane sufera de nomofobie. Contactul cu familia si prietenii este principalul motiv pentru care aceste persoane sunt dependente de telefonul mobil. Peste 50% dintre utilizatori spun ca acesta este motivul pentru care nu inchid niciodata aparatul.

Cititi continuarea articolului pe Hit.ro

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea