Stiinta & Tehnologie

#ovi files #nokia #mac #leopard #windows #share

Nokia Ovi Files este compatibil cu Mac

Serviciul proprietar Nokia, " Ovi Files ", este acum compatibil si cu sistemele Mac. Initial, aplicatia a fost conceputa doar pentru computerele care rulai Microsoft Windows.

OVI a fost lansat de Nokia in cadrul Mobile World Congress 2009 ce a avut loc la Barcelona in luna februarie a acestui an.

De pe mobil pe Mac

Sistemul lasa utilizatorii sa accese imagini stocate pe Mac prin intermediul telefonului mobil. Totodata, cei care vor folosi acest serviciu trebui sa aiba instalat pe Mac cel putin versiunea OS X 10.5 Leopard. Nokia mai pune la dispozitie si o functie denumita Anytime Files, prin care orice persoana poate sa trimita fisiere prietenilor chiar daca acestia nu folosesc serviciul Ovi Files.

Intreg serviciul Ovi Store este primul magazin de aplicatii, care personalizeaza continutul in functie de retelele sociale si locatia geografica a fiecarui utilizator. Acesta a fost deschis oficial in luna mai 2009 si ofera dezvoltatorilor o oportunitate dinamica cu potential lucrativ de a crea aplicatii utile si inedite pentru baza de consumatori globala a Nokia. Furnizorii de continut ar fi putut comercializa aplicatiile create prin Publish.Ovi.com, un canal unic care a fost deschis incepand din 16 februarie 2009 .

Ovi Share inchis

Din pacate pentru Nokia, serviciul Ovi Share nu a fost deloc profitabila, iar in conditiile crizei actuale, gigantul finlandez a decis sa opreasca dezvoltarea Ovi Share. Totodata, investiile pentru acest serviciu s-au oprit si ele.

Utilizatorii care s-au inscris isi vor pastra conturile si le vor putea folosi in continuare. Reprezentantii Nokia au declarat ca "serviciul va fi mentinut in starea lui actuala". Nu se stie daca alti doritori pot sa isi creeze noi conturi.

In prezent nu se cunoaste nici numarul de utilizatori inscrisi in serviciul Ovi Share, dar analistii sau grabit sa sustina ca acesta se afla mult in urma Facebook sau Flickr ca popularitate.
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Experti Cariera

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Campanie pentru cariera ei: Urmeaza-ti visul!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.