Stiinta & Tehnologie

#nokia n9 #meego #linux

Nokia N9 va rula sistemul de operare MeeGo

Terminalul N9 este cel mai nou prototip marca Nokia. N9 este un model care se aseamana foarte mult cu Nokia N8, dar spre deosebire de primul model, acesta dispune de tastatura qwerty fizica completa si un nou sistem de operare.

Nokia N9 a ajuns pentru prima data pe internet in luna iulie, cand a fost "prezentat" intr-un videoclip, dar pe atunci nu se cunosteau prea multe detalii tehnice despre el. Recent, modelul a fost reperat din nou pe internet, de acesta data in mai multe imagini si cu o lista de specificatii tehnice mai cuprinzatoare.

Prin urmare, Nokia N9 dispune de un port microHDMI si un acumulator de 1320 mAh, plus un ecran sensibil la atingere, camera foto de 8 MP cu flash LED dublu si suita completa de conectivitate, GPRS, EDGE, 3G si Wi-fi, Bleutooth si USB.

Mai mult, Nokia N9 ar putea rula sistemul de operare MeeGo. Aceasta combina caracteristicile OS-urilor bazate pe Linux, class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/maemo" title="maemo">Maemo si Moblin , pentru a crea o platforma deschisa pentru numeroase arhitecturi de procesor.

MeeGo extinde capabilitatile de baza ale sistemului de operare Moblin si suportul pentru o gama larga de dispozitive si experiente ale utilizatorilor, concomitent cu platforma Maemo si adoptarea la scara larga a aplicatiilor Qt si UI Framework de catre dezvoltatorii de software.

Sistemul de operare unifica de asemenea ecosistemele de aplicatii si comunitatile open source ale Maemo si Moblin, bine definite la nivel international. Pentru dezvoltatori, MeeGo extinde registrul de segmente de dispozitive-tinta pentru aplicaaiile lor. Folosind Qt pentru dezvoltarea de aplicatii, ei le pot scrie o singura data si implementa pe MeeGo sau alte platforme, cum ar fi Symbian.

Telefonul mobil Nokia N9 s-ar putea lansa pe piata in luna decembrie a acestuia an prin urmare anuntul oficial ar trebui sa se faca candva in luna septembrie, probabil in cadrul evenimentului Nokia World.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea