Stiinta & Tehnologie

#world wide fund for nature #nokia n79 #economic #incarcator #wwf

Nokia N79, in versiune ecologica

Finlandezii de la Nokia au lansat acelasi model de telefon, Nokia N79 , fara incarcator, intr-o cutie mai mica, prin urmare noua versiune este economica.

Specificatiile tehnice ale terminalului au ramas neschimbate, iar N79 Eco nu este un telefon cofectionat din materiale reciclate .

Motive ecologice

Modelul N79 este deja disponibil spre vanzare in Anglia. Compania finlandeza spune ca noul telefon este ecologic pentru ca nu are la pachet incarcator. Acest lucru inseamna cutie de carton mai mica, adica mai putina hartie.

De aici rezulta si mai putine transporturi si economii destul de bune facute de Nokia pe acest segment. Compania mai precizeaza ca orice utilizator poate sa foloseasca incarcatorul vechi al altor modele Nokia compatibile.

Au strans cureaua

Compania finlandeza a declaract ca datorita cutiilor mai mici au economisit pana la 15.000 de tone de materiale de impachetat, 100.000 metri cubi de apa si au reusit sa diminueze cu 5000 de calatorii ale camioanelor de transport .

In plus, Nokia spune ca cei 4,5 euro din suma totala a unui terminal Nokia N79 Eco va fi dontat asociatiei de protejare a naturii WWF, world wide fund for nature (cunoscut initial sub numele de World Wildlife Fund). Oferta companiei mai prezinta inca trei carcarse colorate pentru telefonul mobil in cauza.

Originalul Nokia N79

Nokia N79 este dotat cu camera foto de 5 megapixeli cu lentile Carl Zeiss, suporta functia geotagging si are flash dublu LED. Asemenea lui Sony Ericsson W980, Nokia N79 va avea transmitator FM si acces la Nokia Music Store. Pentru a completa functia de player muzical, terminalul are si slot pentru mufa standard de 3,5 mm.

Tot la pachet, utilizatorul va primi un card microSD de 4 GB, dar telefonul suporta upgrade pana la 8 GB. Nu ii lipseste nici receptorul GPS, iar aplicatia Nokia Maps vine preinstalata. Modelul N79 a fost anuntat in aceasi zi cu terminalul Nokia N85 .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea