Stiinta & Tehnologie

Nokia N-XT, un proiect Symbian Freak

Modelul Nokia N-XT este idea unui user de pe comunumitatea online Symbian Freak, un blog neoficial al fanilor Nokia.

Astfel, unul din userii forumului Symbian Freak, cu numele de Chris (christexaport), a trimis o scrisoare lui Ukko Lappalainen, presedintele echipei Nseries de la Nokia, prin care el descrie in amanunt modelul Nokia N-XT.

Ce stie N-XT?

Chiar daca Chris nu specifica dimeniunile acestui telefon, detaliile legate de N-XT sunt suficiente sa ne facem o imagine clara despre ce ar putea insemna Nokia N-XT. Pe langa cateva schite ale acestui telefon, user-ul forumului a inclus in scrisoarea lui si lista de specificatii tehnice a modelului gandit de el.

Terminalul trebuie sa fie quad-band, sa functioneze in retele WCDMA, sa dispuna de interfata tactila (Touch UI) si sa ruleze sistemul de operare Symbian S60, editia a 5-a. Totodata, Nokia N-XT ar avea un ecran de 4,1 inch sensibil la atingere, cu rezolutie WVGA de 800 x 400 pixeli si 16 milioane de culori.

Terminalul ar avea camera foto de 8 megapixeli cu autofocus, flash Xenon si LED dublu, lentile Carl Zeiss, zoom optic care poate fi controlat de utilizator, tehnologie de detectare a fetei si capabilitati de captare video la o rezolutie WVGA cu 30 de fps.

Mai mult decat atat...

Telefonul lui Chris ar avea 160 MB memorie RAM, 256 MB memorie interna proprie, 24 GB spatiu de stocare , slot pentru card microSDHC, GPU dedicat marca Nvidia si audio DSP. Totodata, modelul ar dispune de conectivitate Firewire, Bluetooth, Wi-Fi, microUSB 2.0 si iesiri HDMI. Chris nu spune nimic despre 3G sau HSDPA.

Nokia N-XT suporta mesaje SMS, MMS si e-mail-uri codate HTML, codecuri video si audio pentru player-ul muzical si cel video, radio FM si transmitator FM, intrare pentru mufa standard de 3,5 mm, aGPS cu compas, pad de navigare in 8 directii si accelerometru .

Nu se stie daca Ukko Lappalainen va lua in seama scrisoarea lui Chris, dar in caz ca aceasta va avea succes la Nokia, pretul unui astfel de telefon ar fi mai mult decat piperat.





Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea