Stiinta & Tehnologie

#nokia lumia #smartphone #near field communication #nokia lumia 610

Nokia Lumia 610 convinge Orange sa aduca platile NFC in Romania

Dupa ce Nokia a anuntat ca va lansa in acest an o versiune cu NFC a smartphone-ului Nokia Lumia 610, Orange a confirmat ca va introduce infrastructura pentru plati NFC la nivel european.

Versiunea cu NFC a Nokia Lumia 610 este asteptata in Europa in al treilea trimestru al anului. Orange va fi primul operator care aduce in Romania telefonul ce foloseste tehnologia NFC.

Nokia Lumia 610, cel mai ieftin smartphone din noua serie Windows Phone realizata de Nokia in parteneriat cu Microsoft va fi compatibil cu accesorii NFC si poate citi etichete NFC. Orange a confirmat faptul ca platile NFC vor fi operate cu Nokia Lumia 610 prin sistemul Mastercard PayPass, potrivit Capital.ro.

Tehnologia NFC (Near Field Communication) ofera o conexiune wireless la mica distanta intre telefon si casele de plata speciale, oferind posibilitatea utilizatorilor sa fac plati directe cu telefonul mobil, fara sa mai caute in portofel cardurile bancare si sa introduca PIN-ul.

Sursa foto : Geeky-gadgets.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea