Stiinta & Tehnologie

#eco #concept #telefon mobil #aluminiu #e-ink #ink 01 #nokia

Nokia Ink 01, un nou concept eco

Un fan Nokia . Modelul a fost conceput pentru a reduce consumul de energie. Mai mult, terminalul poate fi dezasamblat foarte usor, acest lucru facandu-l mult mai reciclabil.

Designerul modelului a declarat ca toate componentele de structura ale prototipului sunt confectionate din aluminiu, pentru ca acesta este un material care poate fi prelucrat mult mai usor, adica necesita un consum de energie mai scazut. Totodata, aluminiul poate fi prelucrat de mult mai multe ori. In loc de tastatura cu butoane separate a fost plasata o singura placa de metal, lucru care reduce numarul de bucati separate dintr-un telefon mobil.

Ecran E-ink

Nokia Ink 01 dispune de un ecran E-ink cu un consum foarte redus de energie. E-ink este tipul de ecran care se foloseste pentru display-urile cartilor electronice (e-book). Din pacate acest gen de afisaj nu va lasa utilizatorul sa editeze sau sa vizualizeze imaginile captate.

Noutatarea ar veni si din partea acumulatorului. In loc de o baterie standard Litiu-Ion , Nokia Ink 01 ar dispune de un acumulator pe baza de argint si zinc. Acestea sunt mult mai usor de reciclat (in proportie de 95% fata de 40%) si au o rezistenta mult mai ridicata la uzura .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea