Stiinta & Tehnologie

Nokia inchide fabrica din Bochum, Germania

Nokia a facut publice astazi planurile de a sista productia de dispozitive mobile din Germania si de a inchide fabrica din pana la mijlocul anului 2008. Compania intentioneaza sa trasfere procesele de productie catre alte fabrici din Europa, mai competitive din punct de vedere al costurilor.

In urma transferului productiei catre alte fabrici din Europa, Nokia intentioneaza sa intrerupa si orice alte activitati de non-productie desfasurate in prezent la Bochum . Legat de planurile de inchidere a facilitatii de productie din Germania, Nokia a anuntat, de asemenea, planurile de vanzare a liniei de productie de solutii mobile personalizate pentru autovehicule. Momentan, Nokia se afla in tratative cu Sasken Technologies pentru vanzarea software-ului de prelucrare dezvoltat de catre unitatea de cercetare si dezvoltare de la Bochum.

Inchiderea fabricii de la Bochum urmeaza sa afecteze conform estimarilor aproximativ 2300 de angajati Nokia.

Decizia Nokia de a sista activitatile de la Bochum se bazeaza pe lipsa competitivitatii acestei facilitati de productie. Modernizarea fabricii ar necesita investitii suplimentare, insa nici macar aceste optimizari nu ar spori competitivitatea productiei realizate la Bochum in comparatie cu alte asemenea facilitati din intreaga lume.

„Sistarea productiei de la Bochum este necesara pentru a asigura competitivitatea companiei Nokia pe termen lung,” a declarat Veli Sundbäck, Executive Vice President , Nokia si Chairman al Supervisory Board, Nokia GmbH. „Din cauza schimbarilor inregistrate pe piata si cerintelor in crestere pentru eficienta sporita din punct de vedere al costurilor, productia in Germania nu mai este posibila pentru Nokia. Fabrica nu mai poate functiona intr-un mod care sa raspunda cerintelor de eficienta a costurilor la nivel global si de crestere flexibila a capacitatii. Asadar, suntem nevoiti sa luam aceasta decizie drastica.”

Cat de curand, Nokia va incepe discutiile cu reprezentantii angajatilor pentru a ajunge la o solutie satisfacatoare pentru ambele parti implicate.

Costurile finale asociate cu aceasta restructurare vor fi stabilite de-a lungul procesului de negocieri si vor fi raportate in cadrul rezultatelor financiare trimestriale pentru 2008.

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Experti Cariera

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.