Stiinta & Tehnologie

#nokia #vertu #concedieri nokia #Meltemi OS

Nokia concediaza 10.000 angajati si renunta la Vertu si Meltemi OS

Nokia incearca sa revina la profiturile de altadata. Compania finlandeza a anuntat ca va concedia 10.000 angajati pana la sfarsitul anului viitor, vinde brandul de telefoane de lux Vertu si renunta la proiectul Meltemi OS.

Dupa ce succesul telefoanelor Nokia Lumia a fost sub asteptarile companiei si ale analistilor, Nokia incearca sa-si revizuiasca finantele cu trei masuri de reducere a cheltuielilor.

Odata cu cei 10.000 de angajati ce vor fi concediati pana la finalul lui 2013, Nokia inchide si 3 fabrici, in Finlanda, Germania si Canada, potrivit GSMArena.com.

O alta incercare de reducere a pierderilor este vanzarea a 90% dintre actiunile brandului de telefoane de lux Vertu catre grupul de investitii european EQT VI.

Meltemi OS, sistem de operare bazat pe Linux si dezvoltat de Nokia pentru a inlocui Symbian, este o alta victima a reducerilor Nokia. Compania finlandeza va continua sa dezvolte sistemul de operare mobil Series 40 pentru telefoanele ieftine.


Sursa foto: The4cast.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea