Stiinta & Tehnologie

#nokia #android #windows phone 7

Nokia are nevoie de o schimbare. Adopta Android sau Windows Phone 7?

Dupa rezultatele financiare din ultimul trimestru al anului trecut, Nokia cauta o alta strategie pentru viitor. Compania Finlandeza ar putea renunta rapid la Symbian in favoarea sistemelor de operare Android sau Windows Phone 7 .

Rezultatele financiare dezamagitoare ale Nokia in ultimele luni ale anului 2010 ar putea duce la o schimbare de strategie pentru compania finlandeza.

In 11 februarie, investitorii companiei se intalnesc pentru a stabili noua directie.

"Nokia are in continuare puncte forte , de care trebuie profitat si pe baza carora se va construi strategia viitoare", a declarat CEO-ul Nokia Stephen Elop, citat de mobilissimo.ro.

In 2010, Nokia a inregistrat trei trimestre consecutive de scadere a profitului. Cota de piata a companiei a scazut la 31%, fata de 35% in 2009. Finlandezii nu au reusit sa se impuna pe piata smartphone-urilor, unde sistemul de operare Symbian nu poate concura cu Android, Windows Phone 7 sau iOS, folosit de iPhone.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea