Stiinta & Tehnologie

Nokia a inaugurat fabrica din Cluj

Calin Popescu Tariceanu, prim-ministrul Romaniei, a inaugurat astazi la Jucu , in Romania, cea mai noua fabrica de dispozitive mobile a companiei Nokia.

Alaturi de el s-a aflat si Anssi Vanjoki, vicepresedinte executiv Nokia, Markets.

Pe unde vine fabrica?

Fabrica este situata la aproximativ 30 de kilometri de Cluj-Napoca, langa comuna Jucu si a fost finalizata la un an de la debutul lucrarilor de constructie. Nokia continua sa dezvolte capacitatea de productie a fabricii din Cluj, estimand ca aceasta va functiona la capacitate maxima la sfarsitul anului 2009.

"In Romania avem angajati foarte dedicari si imi face placere sa anunt ca luna viitoare, in octombrie, estimam ca fabrica va atinge pragul de 10 milioane de dispozitive . Operatiunile din Cluj au devenit parte integranta a retelei noastre globale de productie si distributie," a afirmat Anssi Vanjoki.

10 fabrici /9 tari

In prezent, Nokia este singurul producator de dispozitive mobile care derine 10 fabrici in 9 tari din intreaga lume. Totodata, Nokia este unul dintre cei mai importanti investitori din Romania, in domeniul telecomunicatiilor. In prezent are aproximativ 1.800 de angajati in fabrica din Jucu, unitatea de servicii si software din Cluj si biroul de vanzari din Bucuresti.

"Dezvoltarea treptata a fabricii s-a desfasurat conform planurilor noastre. Am inceput prin a produce un singur model iar in timp am diversificat gama acestora," a declarat John Guerry, Managing Director, Nokia Romania.

Decizia companiei Nokia privind investitia greenfield de 60 de milioane de euro in Romania a fost anuntata in luna martie a anului 2007. Fabrica a devenit operationala intr-un timp record.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea