Stiinta & Tehnologie

Nokia 8800 Sirocco: Luxul este la el acasa

Sirocco este in prezent cel mai scump model Nokia disponibil pe piata. Este protejat de o pelicula de safire precum si de panouri lucioase de otel. Pe langa accesoriile standard, modelul mai vine si cu o husa de piele, doua baterii, o pereche de casti, un handsfree Bluetooth si un material textil de curatat.



Caracteristici esentiale:

• un design luxos
• carcasa confectionata din otel lucios
• display protejat de o pelicula de safire
• display TFT cu 262.000 de culori
• teme si tonuri speciale de apel
• camera de 2 megapixeli
• EDGE
• Bluetooth
• pachet retail dotat cu accesorii suplimentare de foarte buna calitate

Principale dezavantaje:
• pret ridicat
• nu exista slot pentru card de memorie
• EDGE si GPRS din clasa 8
• nu exista conector pentru sistem
• doar cateva inovatii fata de modelul anterior, Nokia 8800



In general, managerii, directorii, celebritatile si oamenii de afaceri se dau in vant dupa telefoanele de lux. Cei de la Nokia au creeat de-a lungul timpului modele special proiectate pentru acest segment de cumparatori. Nu trebuiesc uitate modelele 8910, 8910i si Nokia 8800. In prezent, Nokia a aruncat pe piata o noua bijuterie: Nokia 8800 Sirocco Edition.

Ambalat precum o sticla de vin scump

Noul Nokia 8800 Sirocco este ambalat asemeni unei sticle de vin scump: intr-o cutie neagra de carton, la capatul carei se afla o agatatoare de argint pe care este inscriptionat numarul 8800 insotit si de cuvintele Sirocco Edition. In interiorul cutiei gasim o brosura prin care cumparatorul este felicitat de catre producator pentru excelenta idee de a cumpara Nokia 8800 Sirocco. Pe langa telefon descoperim o multime de accesorii de foarte buna calitate.

Fata de modelul 8800, Nokia 8800 Sirocco nu a suferit modificari importante ale dimensiunilor. Sirocco este doar cu un milimetru mai gros. Dimensiunile modelului sunt 107 x 45 x 17.5 mm, iar greutatea este de 138 de grame.



Atunci cand este inchis, telefonul are un design minimalist, mai pronuntat decat predecesorul sau. Tastatura este invizibila; suprafetele sunt extrem de lucioase. A tine in palma modelul Sirocco este o experienta de neuitat, insa din pacate carcasa telefonului atrage amprentele asemeni unui magnet. Si pentru nu este tocmai bine sa te afisezi cu un telefon scump dar plin de urme de degete, producatorii au inclus in cutia telefonului un material textil de culoare inchisa cu care iti poti curata foarte usor "bijuteria".



Un clic de lux

Nokia 8800 Sirocco este foarte compact si solid. Totul poarta pecetea luxului. Pana si mecanismul de inchidere care se functioneaza perfect. Fata de predecesorul sau, Nokia 8800 Sirocco e prevazut cu un mecanism de culisare special, cu care iti va lua ceva timp sa te obisnuiesti. Telefonul se deschide pozitionandu-ti degetul pe o mica suprafata argintie iesita in relief si apasand in sus. Clicul facut de mecanismul de inchidere/deschidere este unul metalic, amintind parca de cel al unei brichete Zippo.



Telefonul nu prezinta taste pe partea laterala. Acolo vei gasi doar o mica parte din panoul din spatele telefonului. Atunci cand este inlaturat, panoul se misca pe un mic grilaj, care vine sa intareasca imaginea de telefon solid a lui Nokia 8800 Sirocco. Panoul din spatele telefonului este confectionat si el tot din otel. El adaposteste o baterie Li-Ion de mici dimensiuni, special fabricata pentru acest model. Potrivit datelor din cartea tehnica a telefonului, bateria tine cam 240 de ore in stand-by, respective 165 de minute de vorbit. Am cautat apoi slotul pentru cardul de memorie. Din pacate, la acest model lipseste. Chiar daca cei de Nokia au promis ca vor implementa un slot pentru memorie, in urma criticilor aduse lui 8800, acest lucru nu s-a intamplat, acest dezavantaj fiind prezent si la modelul Sirocco.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea