Stiinta & Tehnologie

Nokia 6301, telefon mobil UMA

Nokia 6301, noul telefon mobil al finladezilor, vine cu o silueta zvelta, imprumutata de la modelul inrudit 6300, dar inglobeaza o noua tehnologie: UMA .

Pentru cei ce nu cunosc acest termen, UMA (Unlicensed Mobile Access ) permite simbioza telefoniei mobile si a internetului wireless intr-un singur aparat. Consumatorul va folosi telefonul prin intermediul retelei GSM in mod curent, iar in momentul in care dispozitivul descopera o retea WLAN, va putea fi selectat care din cele doua tipuri de conexiune sa fie utilizata. Care sunt avantajele? Imbunatatirea semnalului in zonele in care pana acum acesta era foarte prost, cu ajutorul Internetului Wireless si posibilitatea transformarii telefonului mobil in telefon prin Internet(VoIP). In plus, tehnologia ajuta la decongestionarea retelelor GSM prin transferul serviciilor de date/voce pe WLAN.

Nokia 6301, telefon mobil UMA Nokia 6301 este unul din putinele gadgeturi ce utilizeaza tehnologia UMA. La baza sa sta modelul de succes Nokia 6300, ce se aseamana foarte mult cu 6301, atat ca aspect dar si ca functii.

Cititi continuarea in Go4it!

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea