Stiinta & Tehnologie

#recenzie #review #telefon mobil #slider #nokia 3600 slide

Nokia 3600 slide Review

Modelul Nokia 3600 slide a fost anuntat in luna aprilie a anului 2008 si lansat oficial cateva luni mai tarziu, adica in august 2008.

Terminalul face parte din categoria de telefoane mid-range si in prezent, poate fi achizitionat si de pe piata autohtona.

Caracteristicile lui 3600 slide

Desi a fost conceput pentru a fi un terminal entry-level, modelul 3600 slide se poate incadra foarte usor in categoria telefoanelor mid-range. Telefonul este un slider care masoara 97,8 x 47,2 x 14,5 mm si care cantareste in jur de 98 de grame. Pentru ca vorbim despre un slider, partea frontala este ocupata de ecran si D-pad, tastatura alfanumerica aflandu-se la interior. Ecranul lui nokia 3600 slide este de 2 inch cu 16 milioane de culori si rezolutie QGVA de 240 x 320 px. Deasupra lui gasim sigla Nokia si difuzorul telefonului, iar sub el D-pad-ul format din 5 butoane. Primele doua butoane de sus corespund unui meniu de shortcuts in partea stanga si celui de contacte (partea dreapta).

Meniul principal al telefonului se acceseaza prin butonul de navigare. Sub cele doua taste ale submeniurilor mentionate mai devreme, gasim butoanele de apelare (stanga) si respingere/terminare apel (dreapta). In mijlocul celor patru taste gasim butonul mare de navigare.

Tastatura lui Nokia 3600 slide este de plastic si standard alfanumerica. Butoanele sunt insirate pe patru randuri, delimitate, iar folosirea lor se face usor si rapid. Acest model Nokia arata foarte bine, dar suprafata lucioasa nu face decat sa se murdareasca foarte repede si sa fie tinta amprentelor.

Laturile acestui telefon sunt destul de incarcate. Cea stanga prezinta slotul de atasare a cablului USB, pe cea din dreapta gasim butoanele de volum si unul dedicat camerei foto . Latura de sus prezinta doua sloturi, unul pentru castile audio cu mufa de 2,5 mm, al doilea pentru atasare incarcator, plus butonul de pornire/oprire telefon.

Partea dorsala este ocupata de camera foto de 3,2 MP cu flash, o sigla Nokia si difuzoarele player-ului muzical. Sub capacul telefonului, care este de fapt toata fata dorsala, gasim bateria standard Litiu-Ion de 860 mAh, care in modul stand -by rezista pana la 300 de ore si pana la 4 ore de convorbiri.

Meniu lui 3600 slide

Nokia 3600 slide are o memorie interna modesta de doar 30 MB, dar telefonul suporta upgrade de pana la 8 GB si vine la pachet cu un card de 512 MB. In modul stand-by, ecranul telefonului afiseaza semnalul, capacitatea bateriei, ora, data, operatorul de telefonie mobila si submeniurile. Meniul lui 3600 slide este afisat in stil matrice cu icoane asezate pe patru randuri si trei coloane. Numarul total al icoanelor afisate este de 11.

La capitolul mesagerie, Nokia 3600 slide se prezinta bine. Telefonul suporta mesaje SMS, MMS, e-mail si mesaje instantanee. SMS-urile si MMS-urile sunt stocate intr-o casuta postala, pe cand mesajele e-mail isi pastreaza un inbox separat. Totodata, aceste mesaje suporta protocoalele standard IMAP4 si POP3.

Muzica cu Nokia 3600 slide

Chiar daca nu este un telefon muzical, Nokia 3600 slide se descurca foarte bine. Player-ul din dotare suporta formate muzicale MP3, AAC si eAAC+. Are moduri de Shuffle si Repeat pentru toate melodiile sau o singura melodie si dispune de egalizator, dar care are functii standard de Jazz, Classic, Normal, Rock, etc. Mai mult, iti poti alcatui propriile playlist-uri, iar melodiile pot fi sortate in functie de artist, album si gen.

Terminalul este detectat de computerul personal ca un dispozitiv de stocare (daca este selectata optiunea Mass Storage Device) si nu este nevoie de instalarea altor programe speciale, mai ales ca telefonul nu vine cu CD la pachet. Aceasta regula este valabila doar daca telefonul are inserat cardul de memorie microSD.

Sunetul redat de Nokia 3600 slide este decent. Prin difuzoarele externe sunetul nu este tocmai multumitor mai ales cu un volum ridicat. Totusi 3600 slide nu este un telefon dedicat redarii de muzica. Cu ajutorul castilor audio sunetul este ceva mai bun, insa, problema lor ramane. Persoanele cu urechile mici, si nu numai, le vor gasi incomode. Telefonul dispune insa de o mufa de 2,5 mm, prin urmare poti inlocui usor castile. Singura problema este ca fara castile Nokia de la pachet nu vei avea handfree-ul la dispozitie.

Terminalul dispune si de radio FM cu RDS. Pentru folosirea lui este necesara atasarea castilor audio pentru ca acestea au rol de antena. Cautarea posturilor radio se face manual din butonul de navigare al D-pad-ului.

Camera foto de 3 MP

Nokia 3600 slide dispune de o camera foto de 3 MP cu autofocus si cu flash. Obiectivul foto poate capta imagini la o rezolutie maxima de 2048 x 1536 px. Totodata terminalul suporta capturi video la o rezolutie mai mult decat multumitoare de 640 x 480 px cu 15 fps. Partea proasta este ca telefonului ii vor fi necesare 10 secunde pentru captarea unei imagini, iar butorul declansator se apasa greu.

Calitatea imaginilor este chiar buna. In lumina naturala ai mai multe sanse de fotografii mai reusite, dar nu iti face sperante mari. Culorile nu sunt cele reale. In unele situatii imaginea este supraexpusa, iar in conditii de iluminare slaba, imaginea isi pierde din autofocus si din culoare. Totusi, in aceste situatii flash-ul se descurca destul de bine.

Conectivitate

La capitolul conectivitate Nokia 3600 slide se prezinta foarte bine pentru un terminal entry-level. Nokia 3600 slide dispune de conectivitate GPRS si EDGE, ambele de clasa 32. Navigarea pe internet se fac cu ajutorul broswer-ului WAP 2.0 cu suport xHTML.

Totodata, pentru transfer de date, telefonul suporta USB si Bluetooth versiunea 2.0 cu A2DP pentru atasarea castilor audio wireless. Spre deosebire de alte modele Nokia din categoria entry-level care nu vin cu un cablu USB la pachet, modelul 3600 slide dispune de acest accesoriu.

Ultimul cuvant

Terminalul Nokia 3600 slide este un entry-level, dar cu capabilitati serioase de mid-ranger. Primeste puncte pentru look-ul sau pe care multi il vor aprecia, player-ul muzical si pentru slotul pentru mufa de 2,5 mm. Este depunctat insa de carcasa lucioasa care va capta amprente. Nokia 3600 slide este un telefon fashion care va fi apreciat in mod special de publicul feminin.

Galerie foto Nokia 3600 slide

Galerie foto cu imagini captate de Nokia 3600 slide

Test video realizat cu Nokia 3600 slide

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea