Stiinta & Tehnologie

#modele noi #romania #productie #dacia

Noile modele Dacia nu se vor produce in Romania

Va scriam in urma cu putin timp ca, dupa ce a vazut ca se bucura de succes din ce in ce mai mult, mai ales pe piata din Europa, Dacia ar fi hotarat sa ajunga la 10 modele in gama sa.

"Avem in planul Renault reinnoirea gamei Logan, Logan MCV si Sandero", declara la Geneva Patrick Pelata , directorul de operatiuni in cadrul Renault. "Familia de autombile Logan poate cuprinde pana la 10 modele, care ne vor completa portofoliul de clienti. Se lucreaza deja la viitoarele generatii Logan", mai completa acesta.

Se pare ca nu erau simple dorinte, ci chiar viitoare realizari. Cel putin pentru viitorul apropiat, s-a confirmat imbogatirea gamei Dacia cu inca 2 modele noi . Insa acestea nu vor mai fi produse in Romania, pentru ca "ar fi o greseala producerea a mai mult de sase modele de masini la Mioveni", dupa cum a specificat Jacques Chauvet , presedintele Consiliului de Administratie Dacia.

"Muncitorii nu s-ar mai putea concentra la ce trebuie sa faca daca ar avea o diversitate prea mare de operatiuni de efectuat", a mai adaugat Chauvet, citat de 0-100.ro. Daca va intrebati unde anume vor fi fabricate viitoarele moldele, raspunsul este: Maroc, iar momentul declansarii productiei va fi 2012.

Ultimul model lansat de Dacia, chiar la cea de-a 80-a editie a Salonului de la Geneva, este Duster. In afara de acesta, gama Dacia mai cuprinde sase modele: Logan Berlina, Logan MCV, Logan Van, Logan Pick-up, Sandero si Sandero Stepway. Ne asteptam ca primul viitor nou model sa fie un monovolum, poate ceva mai mare decat actualul Logan MCV.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea