Stiinta & Tehnologie

Noi telefoane pentru segmentul de mijloc si de lux

Tendinta marilor producatori mondiali de telefoane mobile este sa lanseze modele cat mai sofisticate, care beneficiaza de tehnologie de ultima generatie, la preturi din ce in ce mai accesibile. Functii cu care acum cativa ani erau dotate doar terminalele scumpe (care costau mii de euro), se regasesc din ce in ce mai des in pachetul de baza al unor telefoane al caror pret nu depaseste 700 de euro.

Tehnologie optica Carl Zeiss disponibila pe mobil

Nokia 6500 slide are o camera de 3,2 megapixeli de inalta calitate, cu tehnologie optica de la Carl Zeiss. Aceasta reprezinta o premiera pentru segmentul de mijloc de telefoane cu camera, prin integrarea tehnologiei optice Carl Zeiss, care ofera performante mult mai bune pentru imagini. Mai detine focalizare automata, blit cu LED dublu si zoom digital de 8x. Imaginile si secventele video pot fi vizionate chiar si pe orice televizor cu conector RCA standard. Suportul pentru conectarea TV permite, de asemenea, participarea simultana a mai multor persoane la un apel video.

Ca design, Nokia 6500 slide detine o carcasa de inox cu un invelis dur de protectie impotriva uzurii, zgarieturilor si chiar impotriva imprimarii amprentelor. Tehnica de constructie a mecanismului glisant face ca telefonul sa fie manevrat cu usurinta si in acelasi timp sa permita actiunea fluida si usoara asupra mecanismului de deschidere, similara telefoanelor din gama de varf. Nokia 6500 slide urmeaza sa fie disponibil in trimestrul al treilea din 2007 la pretul estimativ de 370 Euro.

Nokia 6267, un telefon multimedia

Datorita aplicatiilor multimedia si tastelor dedicate pentru continutul media, telefonul Nokia 6267 face ca ascultarea de muzica, vizionarea de secvente video si de fotografii sa devina accesibila oricarui utilizator. Telefonul detine o camera de 2 megapixeli cu blit si zoom digital 8x, utilizeaza tehnologia 3G pentru apeluri video si pentru descarcarea de continut si navigarea rapida pe Internet. Are un design pliabil si etaleaza o tastatura de dimensiuni mari, un afisaj de inalta rezolutie, calendar, organizer si suport pentru extinderea memoriei cu pana la 4GB, pentru stocarea de secvente video, imagini si muzica. Nokia 6267 are o durata de convorbire de 6,5 ore si pana la 12,5 zile durata in regim de asteptare. Pretul estimativ de comercializare al dispozitivului Nokia 6267 este de 240 Euro, fara taxele si subventiile aplicabile produsului.

2 megapixeli si radio FM, la 135 de euro

Nokia 3500 classic este un telefon mobil usor de utilizat, elegant si accesibil care ofera functii traditionale, incorporate intr-un design atemporal. Nokia 3500 classic urmeaza sa fie disponibil intr-o gama de culori vii, cu tastatura atragatoare si finisaje colorate. Nokia 3500 classic dispune de radio FM, camera de 2 megapixeli, functii pentru mesaje instantanee si spatiu pentru stocarea a 2000 de contacte. Telefonul are o durata de convorbire de 3 ore si o durata in regim de asteptare de 12 zile. Pretul estimativ de comercializare al dispozitivului Nokia 3500 classic este de 135 de euro.

In iulie se lanseaza Samsung SGH-i400

Pe parcursul lunii iulie, Samsung a anuntat ca va lansa urmasul modelului SGH-i520, unul dintre succesele de piata ale companiei asiatice, cu vanzari de peste 80 de milioane de mobile. Modelul SGH-i400 este un model tri-band GSM/GPRS/EDGE, care va folosi un sistem de operare Symbian si beneficiaza de un ecran de 2,3 inch cu o rezolutie de 240x320 pixeli. Smartphone-ul de la Samsung are dimensiuni destul de reduse, de doar 10x5x1.6 centimetri, este dotat cu o camera de 2 megapixeli si beneficiaza sistem Bluetooth 2.0, doua boxe si un slot MicroSD.

700 euro pentru un design unic

Nokia a mai lansat dispozitivul Nokia 8600 Luna, un dispozitiv cu un design unic ce detine o carcasa din sticla fumuriu-opaca "contopita" cu inox. Lumina tastaturii aduce si ea un puls de desing din spatele carcasei de sticla, in asteptarea unui apel. La primirea unui apel, miscarea glisanta, caracteristica dispozitivului, scoate la iveala tastatura ergonomica, de sub invelisul de sticla.

Ca functii, Nokia 8600 utilizeaza un port micro-USB unic care ofera atat avantajul unui design ergonomic, cat si accesul la multiple activitati, precum incarcarea telefonului, conectivitatea audio si de date, prin intermediul unei conexiuni unice. Are un afisaj destul de luminos si de dimensiuni mari, bun pentru vizualizarea imaginilor realizate cu camera de 2 megapixeli. Nokia 8600 urmeaza sa fie disponibil in trimestrul al doilea din 2007 la pretul estimativ de 700 de euro.

K850 Cyber-shot, pentru pasionatii de fotografii

Sony Ericsson K850 este destinat pasionatilor de foto si lauda cu performantele unei camere foto digitale , integrate intr-un design elegant, camera foto a acestuia de 5 megapixeli cu auto focus si flash Xenon oferind imagini apropiate celor realizate cu un aparat digital. In afara de camera foto, K850 este un telefon multimedia destul de performant. Noul browser media aranjeaza toate fisierele media stocate, fie poze, filmulete, muzica sau podcast intr-un singur loc. Telefonul permite de asemenea realizarea unei cautari inteligente pentru a gasi pozele sortate dupa luna in care au fost facute, sau vizualizarea imagini in modul thumbnail . Sony Ericsson K850 Cyber-shot este un telefon Tri-Band HSDPA si Tri-Band GPRS cu doua optiuni de culoare, Velvet Blue sau Luminous Green. Va fi disponibil in pietele selectate din trimestrul patru al 2007 si va costa aproximativ 470 de euro.

Prada Phone by LG a ajuns in Romania

Telefonul denumit Prada produs de LG (KE850) este o realizare remarcabila in industria de profil, fiind un telefon mobil mic, sofisticat si elegant, cu prima interfata touchscreen completa.

LG si Prada au lucrat impreuna la fiecare aspect al produsului, de la dezvoltarea dispozitivului la comercializare combinand atentia acordata detaliilor si calitatii fara compromisuri ale designului Prada cu traditia tehnologica a mobilelor LG. Implicarea Prada nu consta numai in designul noului telefon mobil, si merge mai departe de aspectele exterioare, cum ar fi tonurile de apel, continutul predefinit, accesoriile telefonului mobil si husa de telefon exclusiva, inspirata de traditia creatorilor italieni.

Telefonul Prada de la LG introduce interfata senzitiva care inlocuieste clasica tastatura, butoanele Send, End si Confirm sunt singurele disponibile, aflandu-se chiar sub ecran, permitand acceptarea si respingerea apelurilor sau startarea telefonului. Simbolurile din partea frontala a telefonului dispar cand nu sunt folosite pentru a scoate in evidenta exteriorul negru ce confera telefonului Prada designul deosebit. Telefonul are doar 12 mm si este dotat cu o gama bogata de functii multimedia, incluzand un player MP3 si functii multitasking la muzica pentru mesagerie. Memoria telefonului este de doar 8MB memorie inclusa dar poate fi marita cu ajutorul slotului pentru card microSD (telefonul vine cu un card microSD de 256MB inclus). Alte dotari ale telefonului includ camera video de 2 megapixeli cu lentile Schneider-Kreuznach incorporate, video player si capacitatea de vizualizare documente (ppt, doc, xls, pdf, txt). Telefonul Prada by LG este disponibil pe piata din Romania incepand cu luna aceasta la un pret de 600 de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea