Stiinta & Tehnologie

#grand c-max #c-max #focus #ford

NAIAS 2010: Ford a dezvaluit noua generatie Focus

Cu doar cateva ore inainte de debutul mondial prevazut a avea loc astazi, la Detroit, Ford a prezentat primele fotografii si detalii legate de cea de-a treia generatie a modelului Focus. Noul model global va intra in productia de serie in toamna, iar vanzarile in Europa vor demara la inceputul lui 2011.

Focus 3 este primul dintre cele 10 modele care vor fi construite pe noua platforma C dezvoltata de Ford, care se asteapta sa genereze un volum de vanzari de peste 2 milioane de unitati anual pana in 2012. Primele dintre acestea vor fi noile C-MAX si Grand C-MAX, care vor fi lansate pe piata in a doua jumatate a lui 2010.

Noul Ford Focus va fi disponibil atat in versiune hatchback cu 5 usi, cat si sedan cu 4 usi, transformarea estetica a ambelor variante de caroserie bazandu-se pe noi detalii ce se inscriu in limbajul de design Kinetic al energiei in miscare, ce iti dau senzatia ca masinile sunt in miscare chiar si atunci cand stau pe loc. Automobilul afiseaza o alura atletica si dinamica, data de linia plafonului plonjata catre spate, asta pentru a se potrivi tinutei sale agile.

Noul Focus a primit o parte frontala complet noua, care se distinge printr-o noua capota, un set de blocuri optice redesenate, o grila a radiatorului revizuita care acum este strabatuta de o tija cromata pe care a fost montat logo-ul Ford, noi incinte pentru proiectoarele de ceata. La spate se remarca noile stopuri in forma de sageata care iau locul celor verticale de pe actuala generatie, precum si eleronul supradimensionat de la luneta. Potrivit oficialilor Ford, in proportie de 80%, noua generatie Ford Focus va arata la fel pe toate pietele unde va fi comercializata.

Nota de sportivitate continua si la interior, care a fost vizibil imbunatatit cu materiale si finisaje de calitate superioara si care abunda in insertii cromate. Au fost redesenate instrumentarul de bord, gurile de ventilatie, volanul si consola centrala pe care troneaza imensul display color de tip "touch-screen". Consola este acum orientata spre sofer, oferindu-i acestuia posibilitatea sa acceseze cu mai multa usurinta comenzile.

Gama de motorizari a noului Ford Focus contine propulsoare de ultima generatie cu 4 cilindri turbo EcoBoost, care ofera performante excelente in conditiile unui consum si emisii de CO2 scazute. Intre acestea isi va face loc motorul 1.6 SCTi de 180 CP, care a debutat pe conceptul Iosis Max, si 2.0 SCTi de 203 CP , regasite pe variantele restilizate ale modelelor S-MAX si Galaxy. De asemenea, va fi disponibil un inedit propulsor 1.0 Turbo care va produce intre 90 si 100 de "cai". Pentru fanii diesel din Europa va fi oferit turbodieselul 1.6 TDCi Duratorq de 128 CP si 2.0 Duratorq de 168 si 197 CP, precum si evolutii ale motoarelor actuale de 115, 140 si 163 de cai-putere.

Toate motorizarile vor fi conectate la o noua cutie de viteze automata cu sase trepte si cu dublu ambreiaj PowerShift extrem de eficienta. Aceasta va fi oferita standard impreuna cu sistemul Hill-Start.

Productia va incepe simultan in luna octombrie la uzinele din Saarlouis (Germania), Michigan (SUA) si Chongqing (China), urmand ca ulterior productia sa fie demarata si la fabricile din Spania si din Rusia. Primele exemplare vor ajunge in showroom-urile europene la inceputul anului viitor, in timp ce in Romania este asteptat in a doua jumatate a lui 2011.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea