Stiinta & Tehnologie

Motorola SLVR L7, puterea H2O

Se pare ca problema mediului inconjurator este una tot mai delicata. Confruntarea cu aceasta problema i-a determinat pe cei de la Motorola sa devina companie care s-a implicat cel mai recent in gasirea de solutii salvatoare.

Astfel, resursele mai putin conventionale de energie sau de materiale devin un adevarat atu si aliat al celor care doresc "protejarea" naturii. Dupa acest intro cam toata lumea se gandeste la un singur lucru: telefon din materiale reciclbile. Nu mare lucru tinand seama ca Nokia au facut deja acest pas.

Captain Planet !

Dar lucrurile nu stau asa. Motorola s-a gandit sa faca un contract cu Angstrom Power. Sunt sigura ca acest nume nu va spune nimic. Prin urmare, acesti Angstrom Power sunt o companie cu sediul in Vancouver si fondata in anul 2001, iar ccopul lor este sa produca si sa comercializeze micro structuri de pila de combustie cu o arhitectura noua.

Arhitectura unica a pilelor de combustie combinate cu conceptul inovativ de alimentare cu hidrogen si integrata intr-un sistem pasiv de micro-hidrogen activeaza energie mare in densitate intr-o forma mica. Aceasta tehnologie este destinata dispozitivelor portabile asemenea telefoanelor mobile.

Nu incarca asta acasa!

Acest concept a fost aplicat de Motorola intr-un model de telefon SLVR L7, un dispozitiv care se incarca direct din sursa de apa.

Dar lucrurile nu sunt atat de simple. Asta nu inseamna ca de acum iti incarci telefonul sub jetul de apa de la chiuveta sau nu iti lasi telefonul in paharul cu apa peste noapte, asemeni unei proteze dentare . Telefonul va fi de fapt alimentat de hidrogen. Hidrogenul este facut de o "statie" de camera care il produce cu ajutorul apei, repartizand moleculele intr-un compartiment de metal.

Procesul se continua prin transferul moleculelor printr-o membrana de pila de combustie, alimentand electronii care incarca telefonul.

Daca dispozitivul da rezultatele dorite, acest model de telefon ar deveni cel mai ecologic gadget. Dar nu putem sa nu ne intrebam... Ce alimenteaza statia de " purificare "?

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea