Stiinta & Tehnologie

Motorola MC70 vine cu GPS

Motorola lanseaza noua versiune a computerului mobil MC70, un varf de lance al companiei care integreaza acum sistemul de pozitionare globala (GPS – Global Positioning System). Aceasta noua optiune a dispozitivului va permite organizatiilor ai caror angajati activeaza mult pe teren, cum ar fi companiile postale, sa urmareasca si sa administreze in mod dinamic si in timp real indeplinirea sarcinilor, precum si sa verifice locatii de activitate specifice, oferindu-le angajatilor aflati in miscare asistenta de navigatie precisa, imbunatatind astfel productivitatea bazata pe locatie.

Succesul de care s-a bucurat MC70 pana in prezent se datoreaza in primul rand designului sau ergonomic si usor, la care se adauga capacitatea de a rezista la rigorile utilizarii zilnice in medii de lucru dificile. Protejat impotriva unei multitudini de riscuri de mediu, inclusiv caderi frecvente pe suprafete de ciment si expunere la apa, praf si temperaturi extreme, MC70 se preteaza atat pentru utilizare interna, cat si externa.

Peste un sfert de milion de dispozitive MC70 sunt deja folosite zilnic de muncitori aflati in miscare, ceea ce inseamna ca echipamentul permite deja companiilor sa pastreze in permanenta legatura cu angajatii lor si face posibila comunicarea constanta intre oamenii de pe teren si sediul central al operatiunilor. Acest fapt conduce la cresterea productivitatii si a calitatii serviciilor acordate clientilor acestor companii. Noile capabilitati de pozitionare servesc la imbunatatirea modului prin care aparatul MC70 de la Motorola reuseste sa conecteze oameni si resurse cu resurse informationale si sa transforme afaceri, facandu-le mai eficiente si mai deschise nevoilor clientilor si permitandu-le astfel sa se diferentieze de concurenta.

„Clientii companiilor din ziua de astazi au ajuns sa se astepte la schimburi de informatii continue cu furnizorii lor de servicii, schimburi care impun colectarea de date cu mare acuratete si transmiterea lor in timp real de catre angajatii de pe teren”, a declarat David Picton, director industrial pentru logistica in cadrul diviziei Motorola Enteprise Mobility. „Spre exemplu, companiile de posta si cele de curierat expres au nevoie sa stie cu exactitate unde le sunt pachetele si angajatii, pentru a putea opera pe o piata extrem de competitiva. Functia de localizare GPS din MC70 le permite sa se asigure ca ridicarea coletelor sau predarea acestora are loc la momentul si locatia potrivita, aceasta mobilitate fiind insasi esenta activitatii lor.”

Asistentul personal pentru activitatile de afaceri MC70 asigura flexibilitate si acoperire globala pentru comunicatii convergente de voce si date. Utilizand tehnologia SIRF III, dispozitivul MC70 cu functie GPS va continua sa faciliteze utilizarea unor aplicatii complexe incluzand citirea codurilor de bare si captarea semnaturilor prin conectivitate pe o arie larga cu suport pentru retelele EDGE de mare viteza, retele wireless 802.11 a/b/g si Bluetooth.

O companie care a creat un program de software compatibil cu Motorola MC70 este ALK Technologies. Sistemul lor de navigatie CoPilot® Live, care a obtinut premii ale industriei, utilizeaza din plin dispozitivul de receptie GPS integrat din MC70 si conectivitatea mobila la Internet, pentru a oferi servicii de navigatie prin satelit, adaptate fiecarui tip de activitate de business, inclusiv functia de management al flotei.

„Suntem martori ai modului in care navigatia profesionista prin satelit poate ajuta la imbunatatirea eficientei fortelor de lucru mobile de toate marimile, reducand stresul soferilor si scazand in mod semnificativ kilometrii parcursi inutil dintre intalniri”, a explicat Dan Popkin, director de vanzari al ALK Technologies Ltd. „In plus, managementul integrat al flotei imbunatateste comunicarea cu angajatii aflati pe teren si ajuta companiile sa isi demonstreze atasamentul catre acestia.”

Dispozitivul MC70 cu functie GPS integrata este prezentat la Barcelona la Post Expo 2007 si la IT Convergence Show din Paris in octombrie 2007. Versiunea cu GPS a lui MC70 va fi disponibila in intreaga lume in primul trimestru al anului 2008.


Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro




Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea