Stiinta & Tehnologie

#nissan #potcoavele cailor #masina electrica #japonia

Masinile electrice japoneze ar putea suna precum potcoavele cailor

Riscul crescut de accidente cu pietonii al vehiculelor electrice extrem de silentioase ii obliga pe oficialii niponi sa reglementeze numarul minim de decibeli pe care ii vor emite acestea.

Silentiozitatea periculoasa a modelelor hibride si electrice din Japonia ar putea fi incheiata abrupt de catre legile din aceasta tara. In urma introducerii pe piata a modelelor extrem de silentioase, care nu puteau fi auzite de catre pietoni pe piata din Japonia, Ministerul Transporturilor din aceasta tara lucreaza la un program de reglementari pentru modelele electrice si hibride si nivelul minim de zgomot pe care trebuie sa il emita acestea. Japonezii vor sa protejeze atat copiii, cat si cetatenii in varsta cu probleme ale auzului.

Pietonii ar putea fi avertizati de sunete similare cu ticaitul unui semafor pentru orbi sau de sunetul pe care il fac potcoavele cailor atunci cand ating asfaltul. Cei de la Nissan au creat deja cateva echipe de cercetare pentru a vedea care este cel mai potrivit sunet pe care sa il ataseze vehiculelor electrice pe care le-au dezvoltat. Oficialii Nissan nu sunt convinsi de faptul ca sunetul pe care trebuie sa il faca vehiculele electrice trebuie sa fie neaparat mecanic.

Cei de la Nissan vor sa utilizeze un sunet care sa nu fie nici prea avantgardist, dar nici prea plictisitor, care are rolul de a calma soferii si pasagerii deopotriva. Pe langa asta, sunetul trebuie sa fie familiar pentru oameni si ar putea avea o referinta in natura. In ciuda deliberarilor si cercetarilor pe care le fac cei de la Nissan, oficialii din Ministerul Transporturilor ar putea alege sunetul unui motor cu combustie interna, in ciuda propunerilor care includ sunetul unei ape curgatoare, sau sunetul pe care il face vantul atunci cand trece printre frunzele unui copac.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea