Stiinta & Tehnologie

#google #nvidia #audi

Masinile Audi vor fi echipate cu tehnologiile nVidia

nVidia si Audi au anuntat ca incepand cu 2010, unitatile de procesare vizuala nVidia vor accelera sistemele de navigatie si divertisment din dotarea automobilelor Audi.

Mariajul tehnologiei din Silicon Valley cu ingineria germana a determinat introducerea unitatilor de procesare vizuala de ultima generatie in industria de automobile.

Premiere in lumea auto


Se vor implementa in premiera capacitati vizuale si de procesare avansate, un sistem de navigatie 3D completa cu ghidare rutiera, un sistem de siguranta si, nu in ultimul rand, un sistem "dual zone" de divertisment, care permite rularea simultana a doua materiale video pe mai multe ecrane.

Sistemul de navigatie si divertisment din noua gama Audi 2010 se numeste 3G MMI si foloseste procesoarele nVidia. Sistemul de navigatie incorporat furnizeaza topografie 3D pentru cladiri si orase, rapoarte despre trafic in timp real si ghidare rutiera. De asemenea, sistemul poate recunoaste scenarii complexe, anticipand actiunile soferului pentru a securiza deplasarea.

De asemenea, nVidia a colaborat cu cei de la Audi pentru a dezvolta un engine multimedia numit Vibrante, componenta de baza a sistemului 3G MMI. Nucleul Vibrante permite pasagerilor autovehiculelor Audi sa urmareasca filme pe DVD, sa asculte muzica de pe iPod, CD, card SD card sau stick USB si sa ruleze continut audio-video online.

Si in alte masini


Urmatoarea generatie de procesoare avand un consum de curent foarte scazut nVidia Tegr va accelera sistemul de navigatie si divertisment din toate masinile marca Audi, incepand cu 2012, precum si alte autovehicule sub brand-ul Volkswagen AG ca Volkswagen, Bentley, Lamborghini, Seat si Skoda.

In plus, nVidia si Audi au colaborat cu Google pentru a integra Google Earth in viitoarea versiune a sistemului 3G MMI, incepand cu modelul Audi A8 din 2011. Aceasta este prima data cand Google Earth va fi disponibil intr-o masina de serie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea