Stiinta & Tehnologie

#anvelope #anvelope de iarna #cauciucuri de iarna #anvelope auto

Anvelope de iarna: cum sa le alegi

Anvelopele de iarna nu sunt doar o necesitate care iti asigura protectia impotriva accidentelor in sezonul rece. Mai nou, legea ii obliga pe conducatorii de vehicule auto sa isi echipeze corespunzator masinile. Astfel, daca pana acum nu au fost obligatorii, ci doar recomandate, cauciucurile de iarna trebuie sa faca de acum inainte parte din echipamentul de iarna al oricarui sofer.
 

La ce te ajuta anvelopele de iarna?


O masina care are auto de vara sau all season va porni cu greu dintr-un loc cu zapada sau chiar cu gheata. In plus, franarea pe zapada sau polei este destul de periculoasa. Nu doar ca masina nu va putea evita impactul, ci isi poate pierde directia de mers si poate derapa de pe partea carosabila, provocand accidente. Anvelopele auto de vara si cele all season se intaresc la temperaturi de -7 grade Celsius.

Pe de cealalta parte, cauciucurile de iarna sunt fabricate dintr-un cauciuc mai moale, mai rezistent la contractiile provocate de frig si, astfel, mult mai eficient atunci cand soseaua este inghetata. Acestea au in componenta lor compusi speciali de siliciu care mentin flexibilitata anvelopei chiar si atunci cand este extrem de frig. Cele mai multe anvelope auto de iarna raman moi si aderente chiar si la temperaturi de -40 de grade Celsius.

Anvelopele de iarna au canale (striuri) mult mai adanci spre deosebire de cele de vara.
 

 

Sfaturi care te vor ajuta in alegerea anvelopelor de iarna

 

Anvelopele de iarna au imprimate un marcaj cu un fulg de zapada pe ele. Acest lucru certifica faptul ca anvelopele sunt suficient de bune pentru a fi utilizate, in perfecta siguranta, in conditiile meteo specifice sezonului rece.

Un alt lucru la fel de important este adancimea santurilor din anvelope. Cu cate acestea sunt mai mari, cu atat anvelopele vor avea mai mult aderenta pe asfaltul inghetat.

Achizitioneaza anvelope auto pe masura jantelor pe care le ai.

Imediat dupa ce achizitionezi cele patru anvelope mergi la un service auto sau la o pentru a monta anvelopele pe jante si pentru a face presiunea rotilor conform cartii masinii.

Atentie! Este de preferat sa cumperi anvelope de iarna pentru toate rotile, chiar daca ai tractiune doar pe fata sau doar pe spate. In acest fel iti sporesti gradul de siguranta, nu doar al masinii, ci al tau si al intregii familii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea