Stiinta & Tehnologie

#planuri 2016 #robot umanoid #fondator Facebook # inteligenta artificiala #facebook #mark zuckerberg

Mark Zuckerberg are planuri mari pentru 2016. Ce isi doreste sa faca

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, are planuri mari pentru 2016. Acesta se va dedica inteligentei artificiale. Mark planuieste sa il "aduca la viata" pe Jarvis, din celebrul film Iron Man, sub forma unui robot-majordom.

 

Acesta a postat un mesaj pe pagina personala de Facebook, in care relateaza ca vrea sa construiasca propriul robot si sa controleze muzica, lumina sau temperatura din casa cu ajutorul prorpiei voci. In ceea ce priveste robotul, Mark isi doreste ca acesta sa-i spuna daca se intampla ceva in camera copilului, sa-i recunoasca prietenii dupa chip si sa le permita accesul in casa cand suna la usa. Ba mai mult, robotul va trebui sa-l ajute pe fondatorul Facebookului sa vizualizeze date din realitatea vituala.

"In fiecare an, imi propun sa invat lucruri noi si sa ma dezvolt dincolo de munca mea de la Facebook. Provocarile in ultimii ani au fost sa citesc doua carti pe luna, sa invat dialectul mandarin si sa cunosc o persoana noua in fiecare zi.

In 2016 imi propun sa construiesc o forma simpla de inteligenta artificiala cu ajutorul careia sa-mi controlez casa si care sa ma ajute in munca mea. Puteti sa va ganditi la ceva gen Jarvis din Iron Man", a scris Mark Zuckerberg pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea