Stiinta & Tehnologie

#opel #bmw #inmatriculari #volkswagen #masini second-hand #masini noi

Mai multe inmatriculari la masinile second-hand fata de cele noi in luna martie

In luna martie au fost inmatriculate de peste cinci ori mai multe masini second-hand, comparativ cu cele noi.

Astfel, in luna martie au fost inmatriculate doar 3.400 de masini noi, in timp ce la autovehiculele second-hand au fost facute peste 18.000 de inmatriculari, potrivit celor mai noi date furnizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

In total, in primul trimestru al acestui an, piata masinilor noi a inregistrat scaderi de 20%, in timp ce piata auto second-hand a avut o crestere de 47%.

In luna martie au fost inscrise doar 3.341 de masini noi, cea mai mica cifra din ultimii ani. Dintre acestea, 941 de masini au fost Dacia si 391 au fost Volkswagen.

In ceea ce priveste masinile second-hand au fost inmatriculate 18.800 de masini second-hand, iar la trei luni totalul a fost de 51.978 de unitati. Printre modelele de masini second-hand care au fost achizitionate, Volkswagen a fost lider, cu 13.000 de masini, Opel a trecut de 8.800 unitati, iar Ford a depasit de 6.600 unitati. In top 5 au intrat si marcile germane premium BMW si Audi.

Sursa foto: autolatest.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea